Lierse Museum

In 1904 raakte Lierenaar Gust Van den Roye gefascineerd door het voetbalspel, wat kwam overgewaaid uit Engeland. Twee jaar later, op 6 maart 1906, werd in café ‘Roskam’ de ‘Liersche Sportkring’ boven de doopvont gehouden. “En de rest is geschiedenis.”
Deze geschiedenis, van de club van ons hart, kan vanaf nu bekeken en beluisterd worden in het Lierse Museum in het Herman Vanderpoortenstadion ‘het Lisp’, het stadion wat sinds 1925 het strijdtoneel vormt voor geel-zwart.

ZAAL 1: WE MAKE HISTORY, EVERY DAY AGAIN

kleedkamerVier landstitels en twee Belgische Bekers, dat staat er momenteel op het palmares van de grootste kleine club van het land. Op een tijdlijn doorheen het museum, aangevuld met prachtige vitrinekasten met herinnering aan toen, ontdek je de geschiedenis van Lierse. Van de opgang naar eerste klasse in het seizoen 1926-1927, naar de gouden jaren 1930-1940, de Europese avonturen, de succesperiode in de jaren ’90 en nog veel meer.
In de interactieve Skill Zone is er ook plaats om je eigen voetbalskills testen. Probeer maar eens 25 keer een bal te koppen en dan ook nog eens in een snelle tijd!

ZAAL 2: EXPERIENCE CENTER

CupIn zaal 2 krijg je een overzicht van de Europese successen aan de hand van leuke verhalen, attributen en foto’s uit de Europese periode.
Er is ook plaats voor heel wat interactie: Neem zeker deel aan Lierse-kwis. En kom te weten hoe goed jij jouw favoriete club kent. Leuk om alleen of met twee te spelen. Energie over?
Sprintje trekken!:  Sprint om ter snelst en doe beter dan de snelste Lierse-spelers? 

Of neem deel aan het keeperspel: Het traditionele stokkenvangspel met een leuke twist. In dit themaspel opgebouwd rond de iconische doelmannen uit de geschiedenis van de club vang je voetballen in plaats van stokken.

cinemaCINEMA

Tijd voor een beetje rust. Neem plaats op de geel-zwarte tribune en herbeleef in beeld en klank de grootste successen van onze club.

 

THEMACAFE

“Geel - Zwart dat zijn onze kleuren. Lierse zo is onze naam. Niemand zal onze vlag besmeuren. Want te groot is onze faam”. In een maquette van het Lisp met een hoofdtelefoon op je oren waan je je écht in de sfeer van stadion, tussen de spionkop.

Je komt ook hier nog leuke anekdotes van de club te weten.

OPENINGSUREN

  • Woensdag 14:00-18:00u
  • Op wedstrijddagen (enkel thuismatchen op zat of zon): 14:00u-17:00u

TARIEVEN (incl. 1 consumptie in het themacafé)

  • 7€: standaard
  • 5€: abonneehouders
  • 5€: -12 jaar
  • 5€: groepstarief/persoon (minimum 10 personen)

RESERVATIE & CONTACT

Aanvraag grote groepen (vanaf 10 personen) via info@lierse.com.

Lierse Museum
Lierse Museum