Jeugdkampen

idi

Vanaf september start de jeugdacademie van K Lierse SK met een nieuwe project "De Pallieterkes". Dit in de hoedanigheid van een LIERSE VOETBALSCHOOL voor jonge voetballers geboren in 2016 – 2017 of 2018 met of zonder voetbalervaring.

Door middel van “technische FUNdamental” trainingen, onder leiding van ervaringsdeskundige Gert Wuyts, zal in een verantwoord pedagogisch kader dit alles aangeboden worden. De trainingen zullen plaatsvinden op ons jeugdcentrum (Liersesteenweg 114 te Kessel).

We bieden 2 formules aan:

1) Formule 1: training op woensdag van 15u15 tot 16u30 voor €180,00 (+ kledijpakket JAKO van €30)

2) Formule 2: training op woensdag van 15u15 tot 16u30 en vrijdag van 17u30 tot 18u45 voor €300,00 (+kledijpakket JAKO van €30). We zullen regelmatig ook een wedstrijd voorzien tijdens het weekend.

Er is een mogelijkheid om eerst 2 proeftrainingen mee te doen alvorens een formule te kiezen voor €25,00. Dit bedrag zal bij definitieve inschrijving in mindering worden gebracht.

Eén van de huidige problematieken in het jeugdvoetbal vindt zijn oorzaak in een te vroege specialisatie waardoor er te weinig aandacht wordt besteed aan algemene motorische ontwikkeling. Deze coördinatieve vaardigheden zijn voor leer- en aanleerprocessen van uitzonderlijk belang. Zij vormen de essentiële basis voor de latere ontwikkeling van een hoge prestatievaardigheid. Alleen hij die over goed ontwikkelde “FUNDAMENTALS” beschikt, zal de wisselende en bliksemsnel veranderende spelsituaties in het voetbal optimaal kunnen beheersen op latere leeftijd.

Deze facultatieve specialisatietrainingen zijn en zullen nog verder opgebouwd worden rond het principe “gevarieerd, veelzijdig, ongewoon, leuk, moeilijk, uitdagend, veeleisend” en altijd geldt “concentratie, plezier, afwisseling, motivatie en emotionele deelname”.

De oefenstof, gebaseerd op lichaamsbeheersing en basistechnieken, zal verwerkt worden in een aantal thematrainingen gebaseerd op grondvormen uit de Lierse jeugdopleiding.  Telkens wordt gestart met een korte opwarming gevolgd door ateliervormen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt ter bevordering van een optimaal leerproces. Als tussenvorm worden leeftijdsgebonden, voetbalgerelateerde spelvormen geïnitieerd en geïntegreerd. Eindigen doen we steeds met een leuke afsluiter.

Deze facultatieve trainingen zijn enorm aan te bevelen als begeleidingsaanbod om de individuele kwaliteit van uw “jeugdspeler” te vergroten, zodat de opleider van morgen spelers met een grotere bewegings- en dus spelcompetentie aangeboden krijgt.

De ontwikkeling van een veelzijdig coördinatief basismodel is zeker niet in tegenspraak met de eis kinderen optimaal op prestatiegericht voetbal voor te bereiden. Integendeel!