U23

Akkoord verhuur stadion U23 RAFC

21.06.2022

Lierse bereikt akkoord over verhuur stadion aan RAFC voor de beloftenwedstrijden.

In het kader van de verdere ontwikkeling van de club, wordt de infrastructuur van de club op de meest optimale wijze ingezet zodat de club economisch rendabel kan worden en blijven.

In dit kader bereikte Lierse een akkoord met Royal Antwerp F.C. over het ter beschikking stellen van ons stadion voor het afwerken van de thuiswedstrijden van de Antwerpse beloften gedurende het komende seizoen 2022-2023. De U23 van Antwerp komen uit in 1e nationale.

Aangezien Lierse minder thuismatchen heeft in 1B, zijnde 17 thuismatchen maximaal, is het verantwoord om dit akkoord te sluiten. Wegens de komst van de Red Flames werd er reeds een extra investering in de grasmat gedaan. De club zal ook na het bereiken van deze deal verder het nodige doen om te zorgen dat de grasmat in goede conditie verkeert het volledige seizoen.

Lierse Voorzitter Luc Van Thillo licht toe: “Deze samenwerking betreft louter een huurovereenkomst. Na de deal met KBVB voor de komende 3 wedstrijden van de Red Flames, is dit een volgende praktische overeenkomst met een externe partner. De wedstrijden van de RAFC U23 zullen telkens in het weekend gespeeld worden dat onze club op verplaatsing speelt. Den Berg zal gesloten blijven voor deze wedstrijden. Het zijn enkel de hoofdtribune en het bezoekersvak die open zullen zijn.”