jid

Alexandre De Bruyn naar Lierse

09.08.2023

We hebben een nieuwe nummer tien! Onze club bereikte deze ochtend een akkoord met Alexandre De Bruyn (29). De aanvallende middenvelder tekende voor één seizoen met optie en komt over van KV Kortrijk.

De Bruyn is een jeugdproduct van Anderlecht en startte zijn profcarriere bij Lommel SK. Voor de Limburgse club was hij in het seizoen 2017-2018 de absolute smaakmaker met 16 doelpunten in 29 wedstrijden. Na twee seizoenen Lommel vertrok hij naar STVV waar hij 35 keer in actie kwam en volgde er een overstap naar KAA Gent. In de Ghelamco Arena kon hij door blessureleed nooit volledig doorbreken. Sinds januari 2022 stond de kersverse Lierse speler in loondienst van KV Kortrijk.

“We volgden de situatie van De Bruyn al een tijdje op de voet op. Deze transfer past perfect binnen de visie van de club, bovendien brengt hij heel wat ervaring mee naar het Lisp. Alexandre was ook zeer gecharmeerd door het Lierse project en wou desondanks interesse van andere clubs absoluut voor geel en zwart tekenen” vertelt sportief verantwoordelijke Koen Schockaert

Welkom, Alexandre!

a
l