Publiek

Beslissing Disciplinair Comité Profvoetbal naar aanleiding van wedstrijd Lierse-Waasland Beveren

04.05.2022

Onze club heeft gisteren de beslissing van de KBVB over de ongeregeldheden tegen Waasland-Beveren ontvangen.

 

Lierse werd veroordeeld tot:

 

1) Voorwaardelijk voor 1 wedstrijd: Een competitiematch met volledig gesloten deuren. Dit is in het geval dat er iets nog een voorval plaatsvindt in ons stadion, voor de datum van 2/05/2023.

2) Effectief voor 2 competitiewedstrijden: De sluiting van het sfeervak L. De supporters die daar hun vaste plaats hebben, zullen wel ergens anders in het stadion mogen plaatsnemen. Maar, het Comité wil een visueel signaal geven dat het ontvangen van de Nederlandse heethoofden minstens een gedeelde verantwoordelijkheid inhoudt.

3) Effectief voor 5 competitiewedstrijden: Het sluiten van de vrije verkoop aan de loketten op de dag van de wedstrijd. Dit betekent dat iedereen geregistreerd zal moeten zijn, ofwel via online, ofwel door aan het secretariaat een ticket te kopen, om die 5 wedstrijden te kunnen bijwonen.

Het bestuur van Lierse vindt de uitspraak fors, vooral omdat de zwaarste feiten gepleegd zijn door import hooligans. Maar, uit respect voor de slachtoffers, en onze eigen normen en waarden als familieclub, zullen wij hiertegen niet in beroep gaan.

 

We werken als club ondertussen verder aan de volgende 4 actiepunten, zodat iedereen zich goed kan voelen op onze club:

1. Politioneel, gerechtelijk en disciplinair

Reeds negen Nederlandse relschoppers zijn werden opgeroepen in het kader van een stadionverbod. Drie supporters van Lierse werden verhoord door de club om meer duidelijkheid te verkrijgen over hun rol. Waarbij de club nu in beraad zal nemen welke sancties zullen uitgedeeld worden.

Deze week werden na overleg met de politie Lier, vijf bijkomende personen uitgenodigd om zich te verdedigen tegen de feiten die hun ten laste worden gelegd.

Voor de duidelijkheid: de club heeft zelf geen aanwijzingen over de personen die verantwoordelijk zijn voor het gooien van het projectiel. Maar we vernemen wel van de politie dat hun onderzoek daarover lopende is.

2.  Infrastructureel

Met de stad Lier en politie zijn we in overleg over aanpassingen aan onze infrastructuur, naar het volgende seizoen toe.

3. Overleg met supportersorganisaties

De SLO’s (verbindingsofficieren van de supporters) van beide clubs zijn reeds in overleg met elkaar. We zijn als clubbestuur ook bij de collega’s  in Beveren geweest, om in een overleg met hen meer toelichting te geven over de genomen stappen.

 

4. Ondersteuning slachtoffers

In overleg met Beveren gaan we zoveel mogelijk mensen ondersteunen, op alle vlakken. En samen gaan we ervoor zorgen dat de wedstrijden volgend seizoen in een andere sfeer kunnen plaatsvinden.

 

Tenslotte zullen we ook alle stappen van de Pro League en de Overheid ondersteunen, om opnieuw voor een veilige voetbalbeleving te zorgen.