Lierse Sportkring

De Koninklijke Lierse Sportkring is terug!

17.12.2021

Sinds de heropstart van onze club in 2018, werd deze bestuurd vanuit de VZW Lierse Kempenzonen.

Sinds 1 juli 2021 hebben we door de verdere professionalisering van de club, de activiteiten ondergebracht in de NV K. Lierse Sportkring.

Ondertussen verkregen we al een rapport van de auditeur-generaal voor de licenties van de KBVB, waarin staat dat deze overdracht correct verlopen is. De formele goedkeuring van de licentiecommissie staat gepland a.s. maandag 18/12.

Qua bestuur en inhoud van werking zal er niet veel wijzigen. Onze focus blijft liggen op het systematisch blijven verbeteren van de werking en leefbaarheid van alle onderdelen van de club.

Nu onze club (opnieuw) in de professionele reeksen voetbalt, is een NV ook een logische keuze, zowel administratief als financieel.

Door de naam Koninklijke Lierse Sportkring in ere te herstellen, zetten we een bijkomende stap richting het doel van de club en haar supporters: Respect voor, en verder eerherstel van de traditie en waarden van Lierse. Andere essentiële bestanddelen waren al terug in handen van de club, zoals het logo, de kleuren en het stadion.  

De club zal er dan ook alles aan doen om ook deze bij de KBVB aan te passen naar de oorspronkelijke naam.

Last but not least is er nog het stamnummer. Zoals de club en het bestuur hebben bevestigd in het getekend charter met de Supportersfederatie en Brigata Trenta: “de club zal er alles aan om ook het stamnummer terug te halen (dit kan pas na  tien jaar), zodat het palmares van onze traditieclub in veilige handen is”.

Laat het duidelijk zijn voor iedereen: KLSK is terug en trekt ten strijde!