NilsSchouterden

Doelpuntloze draw in Virton

15.10.2022

Met de elf starters die vorige week nog de beloften van Standard hadden geklopt, begon Lierse aan de opdracht in Virton. Een verplaatsing die traditiegewijs als een moeilijke klus wordt ervaren.

De thuisploeg kreeg de eerste kansen, via Allach en Anne, maar zij konden Delanghe niet echt bedreigen. Lierse prikte meer dan tegen met een omhaal van Rocha (nipt naast) en een kopbal van Raemaekers (door Vinck van de lijn gehaald). Tabekou kreeg nog de laatste kans voor de rust toen hij alleen op doel kon afstormen, maar Vincensini bracht redding.



Net als in de eerste helft begin Virton het meest snedig. Mabella trapte eerst tegen de paal, en vond daarna een sterke Delanghe op z'n weg. Lierse kwam beter in de match, een plaatsbal van Van Acker kon de thuisgoalie niet verontrusten. In de slotfase was er nog 1 kansen voor elk van de teams: Anne schoot over en de ingevallen Tarfi deed voor Lierse net hetzelfde.

Zo eindigde de wedstrijd op een doelpuntenloos gelijkspel, het eerste voor Lierse, het zesde voor de Luxemburgers.

VIRTON: Vincensini, Vinck, Cassaert Khemais, Droehnle, Perri, Guillaume (53’ Paulet), Doué, Allach (53’ Kagé), Mabella (79’ Abdallah), Anne.

LIERSE K.: Delanghe, De Schrijver, Raemaekers, Pupe, Laes, Van Acker, De Schryver, Walbrecq (46’ Libert), Schouterden (79’ Tarfi), Tabekou (79’ Velemans), Rocha.

GELE KAARTEN: 11’ Vinck, 78’ De Schryver.

SCHEIDSRECHTER: Letellier.

TOESCHOUWERS: 1.200.