Jordy

JORDY GILLEKENS OP HUURBASIS NAAR LIERSE

11.01.2021

Lierse bereikte deze namiddag een akkoord met OH Leuven omtrent de huurovergang van Jordy Gillekens. De 20-jarige centrale verdediger tekende tot het einde van het seizoen.

De jonge verdediger is een jeugdproduct van OH Leuven en een ex- jeugdinternational. Onder coach Dennis van Wijk maakte hij in 2017 zijn profdebuut tegen… Lierse SK! Vorig seizoen werd Gillekens uitgeleend aan de beloftenploeg van de Italiaanse topclub Fiorentina. Bij “La Viola” ontpopte hij zich al snel tot basisspeler.

De kersverse speler van geel-zwart gaf ons al een korte eerste reactie: “Ik volg de club al enkele maanden van heel dichtbij. Het feit dat ze met jonge spelers willen werken, sprak me enorm hard aan. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik minuten wil maken, en ik hoop die bij Lierse te kunnen verkrijgen. Mijn kwaliteiten? Ik heb tijdens mijn passage bij Fiorentina enorm veel bijgeleerd. Italië is het land bij uitstek voor verdedigers. Ik ben een voetballende speler met een goede traptechniek.  Ik ben echt gemotiveerd om deze nieuwe uitdaging aan te gaan”

Welkom bij geel-zwart, Jordy!