De mee opgerukte Geens viert de 2-2

Lierse behaalt in extremis 2-2 gelijkspel tegen RWDM

18.11.2018

Lierse sleepte zaterdag op het eigen Lisp tegen RWDM op de valreep nog een 2-2 gelijkspel uit de brand.

Trainers De Herdt en Spaenhoven wijzigden nauwelijks aan het startende elftal dat vorige week Seraing in eigen huis klopte. De geschorste Francesco D’Onofrio werd noodgedwongen vervangen door Olivier Schops.

De eerste kans was voor de thuisploeg, op het kwartier draaide Vermeiren zich vrij, maar Lierses topscorer trapte naast. De bezoekers kwamen na 23’ op eigenaardige wijze op voorsprong. Van der Veken ontzette de bal en die belandde via het lichaam van scheidsrechter De Cuyper bij Cisse, die Geens kansloos liet. Lierse toonde zich niet voor het eerst dit seizoen (en niet voor het laatst in deze wedstrijd) veerkrachtig en reageerde als een gebeten hond op de vroege achterstand. Een afvallende bal viel voor de voeten van Yoni Buyens en die trapte met zijn linker zijn 3e opeenvolgende goal voor Geel-zwart binnen. Lierse leek door te kunnen gaan op haar elan, maar RWDM toonde zich een kwalitatieve tegenstander. Eerst belandde een bal van Brouckaert nog op de lat gevolgd door een onbegrijpelijke misser van Mbuba in de rebound, maar op slag van rust was het wel raak. Een afgeweerde hoekschop werd van net buiten de zestien binnengeknald door Mabika. Rusten bij 1-2.

Lierse kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en zocht meteen de aanval in het begin van de tweede helft. Vermeiren dreigde al snel met een kopbal, die naast ging. RWDM bleef ook die tweede periode gevaarlijk, Geoffrey Cabeke bediende Bova die zijn schot op de dwarsligger zag stranden. Het sein voor de Brusselaars om wat behoudender te gaan spelen, ook al omdat Lierse zich meer en meer dominant opstelde. Veel uitgespeelde doelkansen waren er echter niet voor de thusiploeg, de laatste pass ontbrak meestal. De bezoekers bleven loeren op de counter, Bah werd het scoren nog net verhinderd door een knappe tussenkomst van Schops en een vrije trap van Cabeke werd door Geens gestopt op de doellijn. Met nog vijf minuten te spelen zette de thuisploeg alles op alles wat veel druk naar voren met zich meebracht. RWDM toonde over een stugge verdediging te beschikken, maar Geel-zwart bleef, gesteund door een spionkop die de volledige wedstrijd vocaal zeer aanwezig was, de ballen in de zestien pompen. In de 94’ volgde daardoor nog een corner. De bal werd niet goed weggewerkt door de Brusselse verdediging, de mee opgerukte doelman Geens trapte het leer terug in de zestien. Vermeiren legde de hoge bal af voor Wils, wiens schot Sadin op zijn weg vond. De Brusselse goalie kon de knal van de Lierse kapitein echter niet klemmen en Vermeiren stond wederom op de goede plaats op de 2-2 binnen te frommelen.

De tribunes in extase en Lierse behaalde in extremis een fel bevochten punt.

LIERSE: Geens, Schops, Van der Veken, Wils, Nelissen (81’ Boujouh), Sols (59’ Janssen), Buyens, Molenberghs, Da Silva (71’ Kuylaars), Boulaouali, Vermeiren.

RWDM: Sadin, Anthony Cabeke, Ruyssen, Celestine, Geoffrey Cabeke, Mabika, Brouckaert, Bova, Cisse (87’ Binst), Bah (81’ Amrani), Mbuba.

DOELPUNTEN: 25’ Cisse 0-1, 26’ Buyens 1-1, 45’ Mabika 1-2, 91’ Vermeiren 2-2.

GELE KAARTEN: 47’ Molenberghs, 56’ Bah, 89’ Vermeiren.

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper.

TOESCHOUWERS: 3.500.