DenBerg

Lierse behaalt zijn eerste thuiszege

14.10.2018

De Pallieters hadden zaterdagavond genoeg aan een treffer van Youssef Boulaouali om een 1-0 zege te behalen tegen Dessel Sport. De overwinningsban op het Lisp is daarmee doorbroken.

Na de nederlaag op Heist voerde René Trost twee wijzigingen door in zijn startende elf. Janssen en Nelissen kwamen daardoor in de ploeg. Thomas Wils schoof opnieuw een linie achteruit naar het centrum van de verdediging.

MATIGE EERSTE HELFT

Geel-zwart toonde in de beginfase de meeste aanvalsdrift. Een goed aangesneden voorzet van Kuylaars werd door Vermeiren over gekopt. Kort daarna geharrewar voor Dessels doel, het puntertje van opnieuw Vermeiren dwarrelde naast de paal. Gaandeweg kwam Dessel beter in de wedstrijd en dat vertaalde zich ook in doelkansen. Een plaatsbal van Janssens ging niet zover naast de kruising. Baeten en Van Simpsen testten Geens, maar die gaf geen krimp. Rusten bij 0-0.

AL SNEL OP ROZEN IN DE TWEEDE HELFT

Een betere tweede helft was gewenst, en die wens kwam al snel uit. In de 48’ zette Vermeiren voor naar de tweede paal, waar de vrijstaande Boulaouali de bal kon binnenschuiven, 1-0. Het Lierse doelpunt zorgde voor een bevrijding, de Pallieters speelden nu heel wat kansen bij mekaar. De bij de rust ingevallen Meeus scoorde beheerst in de verste hoek, maar er ging buitenspel aan vooraf. Kansrijke schoten van Vermeiren en Buyens werden in extremis nog afgeblokt. Nog een keer Meeus dreigde nog eens met een lobvoorzet, maar doelman Kustermans kon er net nog bij.

Plots was daar dan toch Dessel, Smet trof de paal en de rebound van Janssens ging nipt naast. Vermeiren prikte nog eens tegen met een kopbal (naast) en de zege kwam niet verder in gevaar.

Volgende week opnieuw een thuismatch, Lierse ontvangt dan Deinze.

LIERSE: Geens, D’Onofrio, Bastiaens, Wils, Nelissen, Janssen (71’ Sols), Buyens, Boulaouali (83’ Molenberghs), Da Silva, Kuijlaars (46’ Meeus), Vermeiren.

DESSEL: Kustermans, Smet, Remen, Haegen, Lenaerts, Tilburgs, Baeten, Janssens, Breugelmans (71’ Jutten), Peffer (63’ Gerits), Van Simpsen (56’ Soladio).

DOELPUNT: 48’ Boulaouali 1-0.

GELE KAARTEN: 56’ Da Silva, 78’ D’Onofrio, 90’ Wils, 90’ Gerits.

SCHEIDSRECHTER: Vanboven.

TOESCHOUWERS: 3.600.