vermeiren

Lierse bekert verder na zuivere hattrick van Simon Vermeiren!

18.08.2018

Lierse behaalde haar tweede bekerzege op rij. Op het Lisp werd een 3-0 zege geboekt tegen Eendracht Termien, een Genkse club uit 3e amateur. Spits Simon Vermeiren zorgde voor alle drie de goals.

Lierse had het overwicht in de eerste helft, maar kon dat niet evenredig omzetten in doelkansen tegen een stug Termien. Boulaouali en Meeus dreigden, een schot van Vermeiren scheerde de dwarsligger. Aan de overzijde krulde Pulinx de bal net naast de verste kruising.

Meteen na de pauze was het meteen raak voor de Pallieters. Een corner van Meeus werd door Simon Vermeiren krachtig binnengekopt. De thuisploeg ging nu op zoek naar een tweede treffer, Bouaouali was er dichtbij maar het was opnieuw Vermeiren die zich trefzeker toonde. De spits werd in het straatje gestuurd door D’Onofrio en lobde de bezoekende doelman, 2-0. De Lierse topschutter bleef op zoek gaan naar de hattrick en kende daarin ook succes kort voor affluiten, toen hij door Da Silva alleen richting doel werd gestuurd en de 3-0 kon binnenschuiven.

Opdracht volbracht en Lierse mag volgende week in de 1/32e finale aan de bak tegen de leider in 1B, Lommel.

LIERSE: Vits, D’Onofrio, Wils, Bastiaens, Nelissen, Maus (75’ Janssen), Buyens, Meeus, Da Silva, Boulaouali (68’ Molenberghs), Vermeiren.

EENDRACHT TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Pulinx, Philipsen, Kroonen, Teker, Voom, Piras (83’ Opdekamp), Bloemen, Gijzen, Ulenaers.

DOELPUNTEN: 49’ Vermeiren 1-0, 70’ Vermeiren 2-0, 88’ Vermeiren 3-0.

GELE KAARTEN: Ulenaers, Vermeiren, Bastiaens.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Lonnoy.

TOESCHOUWERS: 2.100