Lierse blijft steken op gelijkspel tegen Dender

Lierses trainer Trost behield voor zijn startende opstelling het vertrouwen in de elf die vorige week aan de aftrap verschenen in de zege op Virton.

Dender kwam naar het Lisp afgezakt na een 2 op 12 en was dus op zoek naar een eerste zege.

Maar ook Lierse wilde uiteraard winnen en zo na de gelijke spelen tegen Knokke en FC Luik de eerste thuiszege van het seizoen binnenrijven.

VROEGE OPDOFFER

De eerste kans was voor de Pallieters, Buyens werd goed aangespeeld maar kwam niet tot afdrukken. Bij de eerste aanvalspoging van de bezoekers was het raak, Cocchiere kopte een lange bal van Rowell door tot bij Arenate die oog in oog met doelman Geens de 0-1 op het bord zette. Lierse kwam in het eerste halfuur niet meer tot echte kansen, het waren de bezoekers die tot twee toe een strafschop claimden.

OPLEVING EN GELIJKMAKER MET RUST IN ZICHT

Met de rust in zicht was de thuisploeg daar toch ineens, Vermeiren zijn vizier stond eerst nog niet goed ingesteld na een goede voorzet van Molenbergs, maar stond op slag van rust wel op scherp: Simon buffelde een goed aangesneden hoekschop van Kuylaars hard tegen de netten.

OVERTUIGENDE START TWEEDE HELFT

Lierse begon bij de start van de tweede helft meteen jacht te maken op een voorsprong. Lang duurde het niet vooraleer dat lukte. Eerst was er nog geen succes voor een afstandsschot van Molenberghs, maar kort daarna belandde de rebound van een schot van Kuylaars voor de linker van Buyens, die de 2-1 binnenschoof.

PRANGENDE SLOTFASE

Lang duurde de voorsprong niet, Dender dreigde met een corner en Arenate scoorde met een kopbal na een lichte deviatie van Buysens, ex-Lierse. De slotfase was prangend, beide clubs kregen nog kansen op de overwinning. Schops bediende de ingevallen Da Silva, maar die mikte uit kansrijke positie net naast. Voor de bezoekers kopte Cocchiere eerst naast, en in de allerlaatste minuut van de blessuretijd toonde Geens zich de sterkste in een één tegen één duel met de Italiaanse spits.

Volgend weekend opnieuw een streekduel voor Lierse dat op bezoek mag naar Heist.

Deze week wordt er nog getraind op donderdag en vrijdag, telkens om 10u.

LIERSE: Geens, Schops, Bastiaens, Wils, Nelissen, Janssen, Buyens, Boulaouali (76’ Meeus), Molenberghs (68’ Da Silva), Kuylaars (85’ Maus), Vermeiren.

DENDER: Gies, Hias, Buysens, Vervoort, Nys, Rowell, Houdret, Arenate, Cocchiere, M’barki (83’ Odimboleko), Van Vaerenbergh (91’ Arthur).

DOELPUNTEN: 10’ Arenate 0-1, 45’ Vermeiren 1-1, 56’ Buyens 2-1, 64’ Arenate 2-2.

SCHEIDSRECHTER: Verslycken.

TOESCHOUWERS: 3.500.