oudenaarde

Lierse boekt knappe zege op bezoek bij Oudenaarde

09.12.2018

Lierse won zaterdagavond met 1-3 op het veld van Oudenaarde en pakte zo haar eerste 6 op 6 van het seizoen. Een dubbele penaltytreffer van Buyens en een goal na een knap schot van Janssen zorgden voor de verdiende driepunter.

De technische staf sleutelde slechts op één plaats aan het team dat vorige week op het Lisp Rupel Boom klopte.  De uit schorsing teruggekeerde Boulaouali verscheen daardoor aan de aftrap.

In een nat en kil Burgemeester Thienpontstadion in Oudenaarde werd Lierse ook koud gepakt door de thuisploeg. Na vijf minuten licht contact tussen Vervaecke en Sols en de ref was onverbiddelijk, strafschop. Vervaecke zelf achter de bal, Vits de verkeerde richting uitgestuurd en 1-0. De voorbije weken toonde Lierse zich enorm weerbaar en dat zou op het zompige veld van Oudenaarde niet anders blijken te zijn. De eerste tegenprik was net niet raak, de kopbal van Vermeiren ging maar nipt naast. Bij de tweede poging was het wel bingo, Boulaouali kapte zich goed vrij maar werd neergehaald door De Keersmaeker,

het gevolg was ook voor de bezoekers een strafschop. Buyens trapte de elfmeter koelbloedig binnen, 1-1. Lierse had het ritme en vertrouwen helemaal te pakken nu, achteraan werd niks meer weggegeven en op de aanval kon Lierse af en toe dreigen. In de 38’ geharrewar voor het thuisdoel, uiteindelijk werd Janssen met een heuse waza-ari omvergetrokken door alweer De Keersmaeker, opnieuw werd ook een terechte penalty toegekend. De thuisverdediger kreeg overigens geel voor deze overtreding. Buyens opnieuw achter de bal en keurig de bal in het mandje gelegd, 1-2 en Lierse op rozen bij de rust.

Na de koffie rook Lierse bloed en wilde het de wedstrijd snel dood maken. Wat ook lukte. Eerst strandde een ver schot van Janssen nog op de onderkant van de dwarsligger, maar in zijn volgende poging verdween de bal via de binnenkant van de paal in de verste hoek, 1-3 en match gespeeld. Al na 55 minuten zegt u? Zo bleek inderdaad, want Lierse speelde de perfecte volwassen tweede helft en de zege kwam nooit meer in gevaar. Thuisverdediger De Keersmaeker slikte kort voorbij het uur zijn tweede geel wat de thuisploeg de laatste hoop ontnam. Beide ploegen moesten ook de tol ondergaan van het zware veld wat het spe de laatste 20 minuten niet bevorderde.

1-3 winst dus voor Lierse dat hiermee haar vierde plaats in het klassement iets steviger beet heeft. Geel-zwart nadert ook tot op 1 punt van de derde in de stand, tevens de tegenstander van de laatste tegenstrever van 2018. Volgende week treft Lierse immers Virton op het Lisp voor de eerste wedstrijd van de terugronde.

OUDENAARDE: Dutoit, De Wilde, Van Gijseghem, De Keersmaeker, Wantens, Martens (69’Sarr), Van Ruyskensvelde (74’ Deppé), Van Waeyenberghe, Heirwegh, Verstraete (80’ Turcan), Vervaecke.

LIERSE: Vits, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Boujouh (46’ Nelissen), Sols, Janssen (87’ Da Silva), Buyens, Maes (74’ Bastiaens), Boulaouali, Vermeiren.

DOELPUNTEN: 5’ Vervaecke (1-0), 21’ Buyens (1-1), 38’ Buyens (strafschop) 1-2, 55’ Janssen 1-3.

GELE KAARTEN: 38’ De Keersmaeker, 78’ Vermeiren.

RODE KAARTEN: 65’ De Keersmaeker (2x geel)

SCHEIDSRECHTER: Toeback.

TOESCHOUWERS: 1.000.