samyn

Lierse haalt Emile Samyn binnen

02.09.2019

Lierse K. bereikte vandaag op transfer deadline day een akkoord met KSV Roeselare omtrent de huurovergang van Emile Samyn.

Emile Samyn is een 22-jarige flankspeler die dus voor 1 jaar gehuurd wordt van 1B-club Roeselare.
De jonge Vlaming stootte in 2015 als jeugdspeler door tot in de A-kern van de West-Vlamingen. Sindsdien speelde hij voor Esvee 71 wedstrijden, in de Proximus League, Beker van Belgie en Play-off II, waarin hij in totaal 5 keer scoorde en 7 assists gaf. 

Samyn was daarnaast ook Belgisch jeugdinternational bij de U19. Dit seizoen was Emile net als de vorige twee seizoenen titularis bij Roeselare. KSVR deed echter heel wat transfers en zo kreeg Samy de kans om een nieuw avontuur aan te gaan.

Een avontuur, waar hij met heel motivatie aan begint: 
Samyn: “Lierse is een leuke club met heel wat ambitie, en daarnaast een grote aanhang. Toen ik hier vroeger op het Lisp speelde met Roeselare, viel mij altijd meteen die gele muur op, waar ik dan voorbij snelde (lacht). Als eigen speler van Lierse zal het nu heel wat aangenamer zijn om voor Den Berg te kunnen lopen. Tijdens de onderhandelingen had Lierse mij dus al snel overtuigd. Ondanks mijn jonge leeftijd heb ik wel al wat ervaring en hoop ik dan ook bij Geel-zwart mijn steentje te kunnen bijdragen. Wat mijn sterke punten zijn? Ik breng vooral snelheid en diepgang, maar daarnaast ook scorend vermogen. Die elke week proberen te brengen, moet ook mijn doelstelling zijn hier bij Lierse!”