SAMYN

LIERSE HAALT EMILE SAMYN DEFINITIEF BINNEN

20.04.2020

Lierse bereikte vandaag een akkoord met Emile Samyn. De 22-jarige flankspeler komt transfervrij over van KSV Roeselare en tekende voor 1 seizoen + 1 optie.

Samyn speelde vorig seizoen op huurbasis voor geel-zwart en liet daarbij een sterke indruk na. Door een schouderblessure kon hij slechts tien competitiewedstrijden spelen en scoorde hij 3 doelpunten.

De jonge West-Vlaming speelde sinds 2015 voor KSV Roeselare waar hij 71 wedstrijden speelde in de Proximus League, beker van België en PO2. Hij scoorde in totaal 5 keer en gaf 7 assists.

Emile Samyn geeft tekst en uitleg: “Ik ben enorm tevreden met mijn verlengd verblijf op het Lisp. Er zijn meerdere clubs komen aankloppen alleen lag mijn focus enkel op Lierse. Deze keuze is er eentje vanuit het hart, ik ben verliefd geworden op de club en op de supporters. Ik sta te popelen om deze club te helpen groeien en ik wil deel blijven uitmaken van dit mooie verhaal.”

Herwig Van Lommel: Ik denk dat dit een prachtige transfer is voor onze club. Emile is een speler die voor snelheid en creativiteit kan zorgen. Bovendien bezit Emile over een uitstekende mentaliteit. Hij wil de club helpen groeien en dan kunnen we alleen maar fier zijn dat we zo'n speler bij ons kunnen houden. Emile zal het Lisp volgend seizoen doen smullen met zijn flitsen, daar ben ik van overtuigd!"