PUE

Lierse haalt Joedrick Pupe

07.06.2022

Onze club bereikte deze namiddag een akkoord met Joedrick Pupe. De 24-jarige linksvoetige centrale verdediger tekende voor een seizoen.

De uit Brugge afkomstige Pupe doorliep tot zijn 17e alle jeugdreeksen bij Club Brugge. Nadien maakte hij de overstap naar KV Kortrijk waar hij met de A-kern meetrainde. Van 2018 tot 2020 was hij in loondienst bij de Nederlandse tweedeklasser Almere City, waar zijn carrière afgeremd werd door blessures.

Op 1 juli 2021 tekende de boomlange verdediger een contract bij Winkel Sport. In eerste nationale ontpopte hij zich tot een vaste waarde en speelde hij 26 wedstrijden als onbetwist titularis.

Joedrick Pupe werd door onze sportieve cel uitvoerig gescout en krijgt nu zijn kans als profvoetballer bij geel-zwart.

De kersverse Lierse speler gaf ons een eerste reactie: “Dit is het moment waar ik al maanden op wacht. Ik ben Lierse enorm dankbaar voor deze kans. Ik had mezelf voorgenomen om een jaar in eerste nationale te spelen en dan terug de stap te zetten naar het profvoetbal. Het is fijn om te horen dat geel-zwart mij al een tijdje op de radar had staan. Met mijn 1,90 meter ben ik vooral een kopbal sterke verdediger die een stevige tackel niet schuwt. Ik ben 100% gemotiveerd om dit avontuur aan te vatten! Laat het seizoen maar snel van start gaan”

Welkom op het Lisp, Joedrick!