Brebels

Lierse haalt Sebastiaan Brebels

28.06.2022

Onze club bereikte deze namiddag een akkoord met Sebastiaan Brebels. De 27-jarige centrale middenvelder komt over van het Ijslandse KA Akureyri en tekende voor twee seizoenen.

De in Aalst geboren Brebels maakte onder coach Francky Dury in 2014 voor Zulte-Waregem zijn profdebuut in de bekerwedstrijd tegen Anderlecht. In totaal kwam hij 15 wedstrijden in actie in de Jupiler Pro League voor de West-Vlaamse club

Na een uitleenbeurt aan Cercle Brugge, ondertekende de middenvelder in het seizoen 2017-2018 een overeenkomst met Lommel SK waar hij o.a met Lierse coach Tom Van Imschoot samenwerkte. Voor de Limburgse club speelde hij 105 wedstrijden en deed hij negen keer de netten trillen. Brebels zit morgen een eerste keer in de wedstrijdselectie tegen Club Brugge.

De kersverse Lierse speler reageerde opgetogen na het ondertekenen van de overeenkomst. “Geel-zwart gaf me al snel het gevoel dat ze me bij groep erbij wilden. Het feit dat ik de werkwijze van Tom Van Imschoot al ken, geeft me zeer veel vertrouwen. Lierse is een mooie club met een fanatieke achterban. Na een buitenlands avontuur is dit een unieke kans om met terug in eigen land te tonen.”

Welkom op het Lisp, Sebastiaan!