Lierse klopt leider Deinze met 2-0

30.09.2019

Lierse behaalde zatergdagavond zijn eerste thuiszege, tegen leider KMSK Deinze. Na goals van Ibrahim Kargbo en Jonathan Kindermans werd zo de eerste thuiszege behaald.

In vergelijking met de match in Dessel vielen er drie wijzigingen te noteren. Buyens, Nelissen en Da Silva verloren hun titularisplaats ten nadele van Delorge,  Maus en Janssen.

Lierse startte met zeer veel aanvalslust de wedstrijd en kon meteen dreigen met een krulbal van Kindermans, die nipt over de deklat ging. De thuisploeg ging het eerste kwartier door op haar elan, maar ook Deinze kwam nu in de wedstrijd. Rausin stond pal op een poging van Mertens.  Net voor het halfuur belandde een lage hoekschop bij Kargbo die met een krachtige halve omhaal knap de 1-0 op het bord zette. Lierse dreigde nog met een kopbal van Vermeiren,  aan de overzijde bleef Rausin secuur met een aantal opeenvolgende reddingen, waardoor Geel-zwart kon gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Tijdens de rust werden bij Deinze  Brulmans en Staelens klaargestoomd om in te vallen, en dat zorgde voor aanvallende impulsen voor de bezoekers. Rausin en zijn verdediging toonden zich echter stug en vingen de aanvalsgolven op. Aan de overzijde was eerst Vermeiren nog dicht bij een goal, op aangeven van Kargbo. Tot tien minuten voor tijd de ingevallen Buyens de goed diep lopende Kindermans bediende, die met een mooie boogbal de 2-0  scoorde. Rausin hield even later met zijn vingertoppen en een beetje hulp de tegenstanders nog van een aanslutingstreffer. Lierse behaalde zo een broodnodige zege na een knappe partij tegen de leider.

LIERSE: Rausin, Vinck, Frans, Smolders, Delorge, Wils, Maus, Janssen (73’ Buyens), Kindermans (93’ Da Silva), Kargbo (66’ Osei-Berkoe), Vermeiren.

DEINZE: Vandenberghe, De Schutter (78’ Mezine), Boone, De Greef, Vansteekiste, Le Postellec, Schils (46’ Brulmans), De Looze (46’ Staelens), Challouk, Tarfi, Mertens.

DOELPUNTEN: 29’ Kargbo 1-0, 80’ Kindermans 2-0

GELE KAARTEN: 29’ Kargbo, 53’ Maus, 71’ Frans

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Staessens.