LIEOUD

Lierse klopt Oudenaarde met 3-1

24.02.2019

Lierse pikte zaterdagavond de positieve draad van 2019 terug op na de misstap van vorige week op Deinze. Op het Lisp werd Oudenaarde geklopt na goals van Bernier (2) en Kuylaars. Geel-zwart zet zo de voorbije weken een 16 op 21 neer.

Om te blijven mikken op een plaatsje bij de eerste vier veilig, was een overwinning nodig. Voor deze thuiswedstrijd kon Lierse geen beroep doen op de geschorste Simon Vermeiren, maar was Yoni Buyens na dagje op de strafbank wel opnieuw van de partij. Marvin Ogunjimi verscheen aan de aftrap, Kuylaars startte op de bank.

DOMINANTIE ZONDER DOELKANSEN

De thuisploeg had in het eerste helft veruit het meeste balbezit, maar kon daar weinig doelkansen uit puren. Bernier met een afgeblokt voorzetschot en een afgeweken schot van Janssen dat op het dak van het doel belandde, verdere geraakte Lierse niet het eerste halfuur tegen een stug Oudenaarde. Kort daarna gleed Ogunjimi naar een diepe bal van Maus maar de poging ging over. Tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers op voorsprong vijf minuten voor de rust. Scheidsrechter De Clercq kende een strafschop toe, maar veel overtreding viel er niet te bespeuren. Vervaecke scoorde via de vingertoppen van Rausin de 0-1.

KUYLAARS EN BERNIER UITBLINKERS

Er was amper afgetrapt of Bernier dook in het straatje en stifte de bal over de uitgekomen Dutoit in doel, 1-1 na 47'. Lierse bleef aanvallen en de bezoekers onder druk zetten, maar het was moeilijk om openingen te vinden. Tot Delorge en Kuylaars werden ingebracht.  Een luttele twee minuten na de dubbele wissel rendeerde deze al. Janssen zette knap voor en Kuylaars trapte met zijn eerste baltoets knap binnen. Oudenaarde spartelde nog tegen, Rausin had een knappe redding in huis op een kopbal van Sarr. Lierse zocht naar de verlossende treffer en was er via Ogunjimi en Bernier dichtbij, maar de Lierse aanvallers vonden Dutoit op hun weg. Het was wachten tot in de blessuretijd, toen Bernier alleen op doel kon afstormen, Dutoit beheert omspeelde en de 3-1 op het bord zette. De winst en 3 punten binnen voor Lierse, volgend weekend ligt de competitie even stil.

LIERSE: Rausin, Sols (65’ Delorge), Wils, Smolders, Nelissen, Janssen (89’ Van der Veken), Maus, Buyens, Boulaouali (65’ Kuylaars), Bernier, Ogunjimi.

OUDENAARDE: Dutoit, Van Waeyenberghe, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Wantens, Vanwildemeersch, Sarr, Heirwegh (83’ Boguhe), Martens (89’ D’Hoore), Verstraete (89’ Van De Walle), Vervaecke.

DOELPUNTEN: 40’ Vervaecke (strafschop) 0-1, 47’ Bernier 1-1, 68’ Kuylaars 2-1, 91’ Bernier 3-1.

GELE KAARTEN: 62’ Wantens, 78’ Janssen, 90’ Dutoit.

SCHEIDSRECHTER: De Clercq.

TOESCHOUWERS: 3.000.