Boom

Lierse klopte Rupel Boom met 2-1

02.12.2018

Lierse behaalde gisteren zijn tweede thuiszege van het seizoen. De Pallieters klopten in een fel bevochten duel Rupel Boom met 2-1. Yoni Buyens en Simon Vermeiren waren de schutters van dienst.

Na de nederlaag bij Châtelet-Farciennes onderging het basiselftal heel wat wijzigingen. Deels gedwongen, Boulaouali (geschorst) en Molenberghs (geblesseerd) werden vervangen door Meeus en Janssen, maar ook Vits en (startende) debutanten Boujouh en Maes verschenen aan de aftrap.

De twee eerste kansen waren voor de bezoekers, eerst vond Schaessens thuisgoalie Vits op zijn weg, daarna stond Boujouh op de goede plaats om de neef van ex-Lierse speler Marc het scoren te verhinderen.  In de 18e minuut al de derde corner voor Lierse, kort genomen tot bij Janssens, die knap voorzette naar de tweede paal waar Buyens kwam opgedoken en zijn vijfde van het seizoen scoorde. Lierse probeerde door te gaan op haar elan, Janssen dook goed op in de zestien maar hij mikte  zijn kopbal te centraal. Kort voor het halfuur hingen de bordjes in evenwicht. Doelman Vits liet zich verrassen op een lange voorzet van De Looze en Walen had maar binnen te knikken. De laatste kans in de eerste helft was nog voor de Boomkes, Laureys trapte overhoeks naast.

Meteen na de koffie kreeg Janssen meteen dé kans op de 2-1 aangeboden door Vermeiren, maar Rausin pareerde de poging. Laurys verscheen aan de overkant een tweede keer alleen voor Vits, die goed tussenkwam op de poging van de Boomse spits. De bal bleef echter hangen maar gelukkig tikte Laureys de herneming van kortbij naast. Lierse hervatte na deze fase het spel snel, Janssen dreef op, Sols tot bij Boujouh en die vond aan de tweede paal Vermeiren. Sluwe Simon controleerde de bal keurig en ramde de 2-1 voorbij Rausin. Wat later had Van der Veken de 3-1 op het hoofd, maar de verdediger besloot naast op de vrije trap van Meeus. Buyens lag ook nog eens op de loer, maar hij besloot in het zijnet. In blessuretijd zagen de bezoekers nog een goal afgekeurd van (ex-Lierse jeugdspeler) Augustynen, en claimden ze nog een strafschop na gerommel in de zestien.

Het bleef echter bij 2-1 en Lierse behaalde zo een broodnodige zege.

LIERSE: Vits, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Boujouh, Sols, Janssen (80’ Maus), Buyens, Maes (64’ Da Silva), Meeus (73’ Kuete), Vermeiren.

RUPEL BOOM: Rausin, De Looze, De Paepe, Kerstenne, Spaenhoven, Augustynen, Put, Schaessens (76’ Geudens), Willems (76’ Siebens), Walen (84’ Doncos), Laureys.

DOELPUNTEN: 18’ Buyens 1-0, 29’ Walen 1-1, 52’ Vermeiren 2-1.

GELE KAARTEN: 43’ De Looze, 79’ Augustynen.

SCHEIDSRECHTER: Vanboven.

TOESCHOUWERS: 3.200.