LierseAalst

Lierse pakt thuiszege tegen Aalst

04.02.2019

Lierse klopte zaterdag Eendracht Aalst met 1-0 en heeft zo zijn eerste 9 op 9 van het seizoen beet. Hannes Smolders zorgde voor het verlossende doelpunt.

De technische staff koos bij de startende elf voor de spelers die vorige week een sterk laatste halfuur neerzetten op Knokke. Kuylaars, Molenberghs, Kuete, Delorge en Bernier moesten geblesseerd toekijken.

CENTRAAL DUO ZORGT VOOR DOELPUNT
Aalst had vijf van zijn jongste zes wedstrijden verloren maar verscheen gemotiveerd aan de aftrap op het Lisp. De Ajuinen haalden immers heel wat vers bloed tijdens de wintermercato.
De eerste grote doelkans was ook voor de bezoekers, de doorgebroken Mitu besloot voorlangs. Lierse geraakte tijdens het eerste halfuur maar moeilijk aan doelkansen, op een schuchtere poging van Vermeiren na. In de 32’ wel een grote kans en meteen ook een doelpunt, een vrijschop van Boulaouali werd door Wils doorgekopt tot bij de in de tweede zone vrijstaande Smolders, die de bal beheerst in de verste hoek trapte. Kort na de 1-0 rommelig uitverdedigen bij Aalst waarvan Ogunjimi bijna kon profiteren, maar Van Gerven pareerde zijn schot.

GEMISTE DOELKANSEN
In de tweede helft had opnieuw Ogunjimi de 2-0 aan de voet voor de Pallieters, maar op aangeven van Vermeiren raakte de ex-Rode Duivel de bal verkeerd waardoor die aan de verkeerde kant van de paal belandde. Opletten geblazen aan de overzijde, want de Ajuinen lagen op de loer. Mbaye zette goed door en bediende ex-Lierse speler Binst, maar Rausin toonde zich de sterkste in de 1 tegen 1. Lierse was gewaarschuwd en zocht naar de bevrijdende tweede treffer. Op aangeven van Nelissen zag Vermeiren zijn knal weggebokst worden door Van Gerven. In de slotminuten nog een doelkans voor beide ploegen, eerst kraakte Bounou in kansrijke positie zijn schot , aan de overzijde stoomde Nelissen goed door maar oog in oog met Van Gerven kwam de linksback niet tot scoren. Het bleef dus bij 1-0 en wegens de uitslagen van de concurrenten, verstevigt Lierse zijn vierde plaats en komt het ook dichter bij de nummers twee en drie.

LIERSE: Rausin, Sols, Smolders, Wils, Nelissen, Janssen (76’ D’Onofrio), Maus, Buyens, Boulaouali (90’ Maes), Ogunjimi, Vermeiren (86’ Van der Veken).

AALST: Van Gerven, Geenens, Van Hoevelen, Ryckaert, Heymans, De Neve, Sterckx, Gillis (56’ Van Den Eynde), Mitu (67’ Bounou), Binst, Mbaye.

DOELPUNT: 32’ Smolders 1-0.

GELE KAART: 79’ Van Hoevelen.

SCHEIDSRECHTER: Brinckman.

TOESCHOUWERS: 3.200.