RSCA Futures laatste thuismatch

Lierse sluit laatste thuismatch af met een gelijkspel tegen RSCA Futures

14.04.2024

In het begin waren de eerste kleine kansjes voor de bezoekers, maar Jarno De Smet wist met enkele mooie reddingen de netten schoon te houden. Het echte gevaar ontstond net voor het kwartier, toen Van Acker een vrije kans kreeg maar zijn schot werd op de doellijn weggewerkt. El Touile probeerde ook nog eens rond het halfuur, maar zijn schot werd gepakt door Vanhoutte. Net voor de pauze leek een doelpunt in de lucht te hangen. Eerst dachten Schouterden en later El Touile een penalty te verdienen, maar de scheidsrechter besliste anders. Schouterden probeerde het nog met een volley, maar ook die werd gestopt. Zo gingen we de rust in zonder doelpunten.

Direct na de pauze was het wel raak voor Lierse. El Touile slalomde door de verdediging en legde perfect af voor Schouterden, die eenvoudig kon scoren. De smet maakte nog een prima redding op een kopbal van RSCA Futures. In het laatste kwartier mocht Obbi Oulare invallen, verkozen tot speler van het seizoen door de supportersfederatie. Vijf minuten voor het einde verraste de verdediging zichzelf door een lange bal en Goti kon eenvoudig scoren. Enkele minuten later miste de ingevallen Claes nog een kans op de winnende treffer. Eindstand 1 - 1.