lieknok

Lierse speelt in openingsmatch 1-1 gelijk tegen Knokke.

04.09.2018

De competitieopener tegen R. Knokke F.C. lokte behoorlijk wat volk naar het Herman Vanderpoortenstadion. 3.500 supporters waren aanwezig en zorgden voor een topsfeer.

Met Knokke trof Geel-zwart de kampioen van vorig seizoen en dat was te merken. De bezoekers toonden zich een taaie brok, en hadden ook gewoon veel kwaliteit in eigen rangen lopen.

In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide ploegen een aantal doelkansen. Meeus en Kuijlaars kregen schietkansen maar besloten naast. Aan de overzijde moest Geens zich scherp tonen op een kopbal van Van de Water.  Op slag van rust was er dan de onvermijdelijke Simon Vermeiren.  Lierses spits stond alweer op de goede plek om na een corner in twee tijden af te werken en zo de 1-0 tegen de netten te duwen. 

Na de pauze ging Geel-zwart naarstig op zoek naar een tweede treffer. Tot tweemaal toe werd een scherpe voorzet net op tijd voor het doel van Knokke weggewerkt. Toen invaller Boulaouali in de zestien met een hakje bediend werd door Vermeiren, leek de 2-0 een feit, maar doelman Clepkens had een knappe reflex in huis op de poging van zijn ex-ploegmaat van bij Beerschot-Wilrijk.

De bezoekers bleven wel aardig meevoetballen en een kwartier voor tijd resulteerde dat in een tegendoelpunt.  Vanfleteren kopte een voorzet van De Cuyper overhoeks binnen.  In de slotfase van de partij dreigde diezelfde Vanfleteren nog twee keer via een vrije trap, maar Geens pareerde beide pogingen en zo bleef het 1-1. 

Lierse: Geens, D'Onofrio, Van Der Veken, Wils, Nelissen, Buyens, Maus (70' Janssen), Kuijlaars, Da Silva (80' Molenberghs), Meeus (65' Boulaouali), Vermeiren.

Knokke: Clepkens, Vanraefelghem, Djoum, Staelens, Pierre, Vanfleteren, Vandewalle (79' De Prycker), Savaete, De Cuyper (85' Dhondt), Buysse, Van De Water (53' Van Eyk).

Doelpunten: 45' Vermeiren (1-0), 74' Vanfleteren (1-1).
Geel: Djoum, Van Der Veken.
Scheidsrechter: Deckers.
Toeschouwers: 3.500.