LIEMOL

Lierse verliest eerste thuiswedstrijd van RWDM

10.09.2019

Na een verlieswedstrijd op de eerste speeldag voor zowel Lierse K als RWDM, was een eerste overwinning voor elk van de twee titelkandidaten meer dan welkom.
Rocky Peeters voerde drie wissels door in zijn basiself ten opzichte van de nederlaag op La Louviere Centre. Verloren zoon Frédéric Frans maakte centraal achterin meteen zijn debuut (en kreeg de kapiteinsband om), en ook die andere nieuwkomer, Emile Samyn, kreeg een basisplaats toebedeeld. Daardoor verdwenen Thomas Wils en Toon Janssen naar de bank. Op het middenveld verving Jordi Maus Jasper Sols.

De eerste helft was bijna volledig Liers. Da Silva zette Van Aerschot op weg naar de openingsgoal, maar Sadin was goed uitgekomen. De rebound van Da Silva verdween naast. De volgende kans was voor Samyn, maar zijn schuiver werd gepareerd door Sadin. Voorzet Maus dan, Van Aerschot had in de zestien de bal maar in te lopen, maar werd neergetrokken. De ref ging er niet op in, wat hij tien minuten later ook niet zou doen, wanneer de bezoekers een penalty claimden. Lierse dus karig bedeeld de eerste helft, en tot overmaat van ramp moest een vinnig spelende Samyn na 27 minuten al het veld verlaten, met een schouderblessure.

lierv

In de tweede helft toonden de bezoekers, die tot dan vooral de kat uit de boom keken, zich plots vinniger. Rausin pareerde knap een Molenbeekse inzending, zijn redding op de rebound van dichtbij van Napoleone, was weergaloos.
Jammer genoeg toonde diezelfde Napoleone zich op het uur wel trefzeker, een afstandsschot verdween in de verste hoek, 0-1.
Kargbo en Kindermans werden nog in de ploeg gedropt om de bakens te verzetten, maar veel doelkansen werden er niet meer gecreëerd. Lierse kreeg de Brusselse muur niet gesloopt, en start zo de competitie met een magere 0 op 6.

 

LIERSE: Rausin, Vinck, Frans, Doumbia, Nelissen, Maus, Buyens (68’ Kindermans), Da Silva, Van Aerschot, Samyn (27’ Osei-Berkoe), Vermeiren (62’ Kargbo).

RWDM: Sadin, Anthony Cabeke, Ruyssen, Fabre, Geoffrey Cabeke (73’ Martens), Massengo, Libert, Vercauteren (76’ Brouckaert), Napoleone, Dequévy (83’ Cornet), Mbuba.

DOELPUNT: 60’ Napoleone 0-1

GELE KAARTEN: 17’ Massengo, 23’ Mbuba, 64’ Doumbia, 69’ Anthony Cabeke, 71’ Libert, 84’ Kindermans

SCHEIDSRECHTER: Vandevenne