CHALIE

Lierse verliest met het kleinste verschil in Farciennes

25.11.2018

Lierse liep zaterdag op bezoek bij Châtelet-Farciennes een derde competitienederlaag op. De Lierenaren hadden het merendeel van het balbezit en de doelkansen, maar liepen op een kopbalgoal van Khaida. 

De technische staf zorgde voor maar 1 andere titularis tegenover vorige week, de uit schorsing terugkerende D’Onofrio nam de plaats in van Schops.

Dat de verplaatsing naar Farciennes zich als moeilijk aankondigde, was geen geheim. De Henegouwers verloren thuis nog niet en slikten daarbij slechts 1 tegengoal. 

De wedstrijd startte dan ook met een fel bikkelende thuisploeg die zijn huid duur wilde verkopen. Lierse had het moeilijk met de vele duels en kwam maar moeilijk tot kansen. Boulaouali was er op slag van rust wel dichtbij, zijn volley in kansrijke positie werd echter door de arm van Thibaut tegengehouden. Lierse claimde hierbij een penalty, maar kreeg die niet van de scheids. De thuisploeg dreigde ook 1 keer, de bal werd in de kleine backlijn gebracht, maar van der Veken ruimde op.

Een wederkerend gegeven tot nu toe dit seizoen: een sterker startend Lierse in de tweede helft.

Het openingskwartier kleurde dan ook volledig geel. Vermeiren kwam een voetlengte te kort op een mooie steekbal van Buyens. Diezelfde Buyens zag kort daarna zijn afgeblokt schot net over de balk zoeven. Op het uur een knappe aanval van de Pallieters, de vrijgespeelde Boulaouali kapte zijn man goed uit maar zag zijn schot en kans op de 0-1 nog net gedevieerd worden.

De bezoekers werden dus niet beloond, erger nog, de goal viel aan de overzijde. Khaida kopte een vrije trap overhoeks binnen. Lierse kreeg nu het initiatief helemaal toegeworpen en wist daar aanvankelijk weinig raad mee. Enkel in de slotfase dreigden de bezoekers nog, maar de bal wilde niet goed vallen. Buyens kreeg nog een opgelegde kans na afleggen van Vermeiren, maar het schot werd van de lijn gekeerd.

CHATELET-FARCIENNES: Moriconi, Thibaut, Castellana, Laurent, Vanhorick, Khaida, Durieux, Vanderbecq, Jiyar, Sbaa, Lamort.
LIERSE: Geens, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Nelissen, Sols (67’ Kuijlaars), Buyens, Molenberghs (80’ Maes), Da Silva (63’ Janssen), Boulaouali, Vermeiren.

DOELPUNTEN: 64’ Khaida 1-0.
GELE KAARTEN: 49’ Da Silvan, 90’ Castellana.
SCHEIDSRECHTER: Baton.
TOESCHOUWERS: 800