LIEWES

Lierse verliest oefenpartij met 1-4 van Westerlo

25.07.2019

Lierse trof na anderhalve week trainingsarbeid 1B-ploeg KVC Westerlo, dat al 5 weken op de teller had en volgende week start aan de competitie. Geel-zwart was het merendeel van de wedstrijd de evenknie van de Westelse buren, maar kregen een lesje in efficiëntie.

Trainer Rocky Peeters hield Boulaouali en Nelissen uit voorzorg aan de kant, Nick Kuijlaars revalideert verder.

Onder een zwoele zomerzon was het Lierse dat het best uit de startblokken schoot. Vinck stuurde Vermeiren weg die in 1 tijd scherp voorzette, aan de tweede paal kwam Van Aerschot een voetlengte tekort. Kort daarna werd Vermeiren door Osei-Berkoe alleen voor doel gezet, maar Simon kon in twee tijden de bezoekende doelman niet verschalken. Diezelfde Vermeiren werd meteen daarna na een mooie combinatie opnieuw weggestuurd, maar de bal haperde onderweg. Aan de overzijde toonde Kyan Vaesen, zoon van ex-Lierse doelman Nico, zich bij de eerste tegenprik wel efficiënt, oog in oog met Rausin trapte hij beheerst binnen. Lierse liet zich niet onbetuigd en dreigde met schoten uit de tweede lijn van Maus en Kindermans, telkens een metertje naast. Kort na het halfuur verdubbelde Westerlo zijn voorsprong, Gboho scoorde uit de kluts.

Kort voor de rust leek de aansluitingstreffer dichtbij, maar Özer toonde zich de sterkste in een 1 tegen 1 met Vermeiren. Op slag van rust werd Gboho (in buitenspelpositie) weggestuurd, de spits bediende Buyl die de 0-3 op een presenteerblaadje kreeg. Te zware cijfers voor Geel-zwart bij de rust.

Vroeg in de tweede periode scoorde Lierse tegen, toen Ofori de bal ongelukkig in eigen doel werkte na een doelpoging van Maesen. Veel doelkansen waren er daarna niet meer. Een afgeweken schot van Sols aaide nog de doelpaal. In blessuretijd zette De Schryver de 1-4 eindcijfers op het bord na een omgezette penalty.

LIERSE: (eerste helft) Rausin, Van der Veken, Wils, Doumbia, Vinck, Janssen, Maus, Van Aerschot, Kindermans, Osei-Berkoe, Vermeiren.

(tweede helft) Geens, Berben, Smolders, Van der Veken (58’ Bonte), Delorge, Sols, Buyens, D’Onofrio, Da Silva, Maesen, Ogunjimi.

WESTERLO: Özer (63’ Caubergh), Remmer (63’ Corstjens), Soumah, Ofori, Van Den Bogaert (46’ Janssens), Mols (66’ De Schryver), Keita, Gul (46’ Bonjean 80’ Antunes), Gboho, Buyl, Vaesen (66’ Petrov).

DOELPUNTEN: 18’ Vaesen 0-1, 32’ Gboho 0-2, 45’ Buyl 0-3, 53’ Ofori (owngoal) 1-3, 91’ De Schryver (strafschop) 1-4.

GELE KAART: 66’ Bonjean.