Thes Sport

Lierse verliest tegen leider Thes met 0-2

04.11.2018

Met het nieuwe trainersduo De Herdt-Spaenhoven aan het Lierse roer, kon Geel-zwart de stomende Thestrein niet stoppen. De Limburgers stonden na twintig minuten al 0-2 voor na goals van Oris en gaven die dubbele voorsprong niet meer af. Thes Sport boekte zo zijn 9zege in 10 wedstrijden.

Door de schorsingen van Geens en Vermeiren en de blessure van Janssen, onderging de basiself wel wat wissels. Zo verschenen Van Der Veken, Vits, Kuylaars en Schops aan de aftrap.

Vroege dubbele achterstand

Na 7 minuten spelen keek Lierse al tegen een achterstand aan, Thes’ topscorer Oris kwam in de Lierse backlijn in balbezit en besloot in twee tijden en via de paal in doel, 0-1. Vits stond nog twee keer paraat, een eerste keer op een schot in de korte hoek en daarna op een verre lob van Jeunen. Lierse kon enkel dreigen via Buyens, die een teenlengte tekort kwam om in kansrijke positie te geraken. Thes Sport verdubbelde zijn voorsprong in de 20’, opnieuw via Oris. De aanvaller schoof de bal loepzuiver binnen met links. Pas vlak voor de rust geraakte Lierse aan een uitgespeelde doelkans, maar Boulaouali zag oog in oog met Brughmans zijn poging gestuit door de bezoekende doelman.

Tweede helft de aanval gezocht

Thes Sport leunde in de twee helft achterover en liet de bal aan de thuisploeg. Boulaouali kreeg een goede kopkans op de aansluitingstreffer, maar de poging ging net naast. Ook Kuylaars dreigde, maar zijn voorzetschot ging voorlangs. Lierse probeerde wel, maar geraakte moeilijk door de stugge Limburgse defensie. Tien minuten voor tijd bereikte Buyens Bastiaens aan de tweede paal, maar hij trapte van dichtbij over. De Pallieters liepen zo op een eerste thuisverlies.

LIERSE: Vits, Van der Veken (30’ Molenberghs), Wils, Bastiaens, Schops, Nelissen (73’ Boujouh), Sols (69’ Meeus), Buyens, Da Silva, Boulaouali, Kuijlaars.

THES SPORT: Brughmans, Spruyt, Christiaens, Vanaken, Hulsmans, Battista, Moutawakli (73’ Reykers), Deferm, Jeunen (91’ Brouwers), Stefani (86’ Van Aerschot), Oris.

DOELPUNTEN: 7’ Oris 0-1, 20’ Oris 0-2

GELE KAARTEN: 54’ Jeunen, 81’ Nelissen.

SCHEIDSRECHTER: Brinckman.

TOESCHOUWERS: 4.200.