Seraing

Lierse wint in extremis van Seraing

20.01.2019

Op de valreep, via een owngoal in de 92e minuut, klopte Lierse zaterdag de bezoekers uit Seraing met 2-1.
Na een matige eerste helft keek Geel-zwart tegen een 0-1 achterstand aan, maar een doelpunt van Ogunjimi en dus een owngoal zorgden nog voor een nipte zege.

Naast de aangekondigde geblesseerden, moest ook Simon Vermeiren In laatste instantie afhaken wegens ziekte. De vorige week nog niet honderd procent fitte Yoni Buyens stond wel opnieuw in de basis. Nieuwkomer Bernier verscheen eveneens aan de aftrap.

Matige eerste helft
De 11 Lierenaren wilden hun rouwende teammanager Roel Rymen een hart onder de riem steken met een overwinning na het overlijden van diens vader. De eerste helft verliep echter niet volgens het gedroomde plan. Na een eerste grote kans voor Lahssaini, gered van kortbij door thuisgoalie Rausin, scoorden de bezoekers wel halfweg de eerste helft. Op een corner zette Kané met het hoofd de 0-1 op het bord. De thuisploeg kon daar niet veel tegenover stellen, enkel Ogunjimi werd één keer in stelling gebracht, maar zijn lobje ging naast. Rusten dus bij 0-1.

Op wilskracht naar de zege
Hopen op beterschap na de pauze, maar die leek er de eerste 20 minuten niet te komen. Het bleef ook moeilijk combineren op een hard bevroren veld. Lierse ging wel op zoek naar de gelijkmaker. Ogunjimi legde goed af voor Buyens, maar die zijn schot werd geblokkeerd. Na 66’ een leuke combinatie bij de thuisploeg. De debuterende Bernier bediende met een steekpass Sols, die de bal voor doel bracht. Ogunjimi ontdeed zich knap van zijn tegenstander en kopte aan de eerste paal de 1-1 op het bord. De fut leek eruit bij de bezoekers en Lierse rook bloed. De bal werd een paar keer voor doel of in de zestien gebracht, maar vond geen eindstation. Tot in de 92e minuut. De ingevallen Maes met de perfect aangesneden vrije trap, en via de kruin van Wils en het been van bezoeker Faye verdween de bal in de verste hoek, 2-1

Door deze driepunter en de andere uitslagen is Lierse mede de winnaar van het weekend en pakt het terug de vierde plaats.

LIERSE: Rausin, D’Onofrio (83’ Janssen), Wils, Smolders, Nelissen, Sols, Buyens, Da Silva (46’ Maus), Bernier, Boulaouali (86’ Maes), Ogunjimi.

SERAING: Mignon, Swers, Nadrani, Kané, Bonemme (71’ Al Badaoui), Pierrot, Lahssaini, Cascio, Kilota, Sambu, Faye.

DOELPUNTEN: 25’ Kané 0-1, 66’ Ogunjimi 1-1, 92’ Faye (owngoal) 2-1.

GELE KAARTEN: 64’ Bonemme, 72’ Sols, 88’ Cascio.

RODE KAARTEN: 92’ Cascio (2x geel).

SCHEIDSRECHTER: Deckers.

TOESCHOUWERS: 3.100.