virton

Lierse wint spannende match met 1-2 op Exc. Virton!

25.09.2018

Lierse behaalde zaterdag een knappe zege op bezoek bij het sterke Excelsior Virton. Goals van Boulaouali en Bastiaens, met daartussen een tegentreffer van Grain, zorgden voor een 1-2 zege.

Lierses hoofdcoach René Trost wijzigde in zijn startende elf slechts één naam ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen FC Luik. Francesco D’Onofrio was onvoldoende hersteld van zijn adductorenletsel, hij werd in de basis vervangen door Matthiece Nelissen. Bij Virton stond ex-Liersespeler Aurélien Joachim in de basis.

Het was Virton dat het sterkst startte aan de wedstrijd. Dat leidde tot een eerste doelkans voor Serwy, maar die besloot net voorlangs. Na een kwartier kwamen de Pallieters in de match. Kuylaars dreigde het eerst voor Lierse, na een subtiel hakje van Vermeiren trapte de Nederlander net over doel. Halfweg de eerste helft was het wel raak, Kuylaars zette voor tot bij Boulaouali, die de bal via Fadhloun en Moris in doel zag verdwijnen. Lierse groeide in de wedstrijd en leek zonder al teveel problemen de rust te halen. Tot de scheids tot tweemaal toe een vrije trap die er geen was, toekende aan de thuisploeg. De tweede vrijschop belandde via de paal in de voeten van Grain, die in de derde minuut van de blessuretijd de 1-1 op het bord zette.

De tweede helft ging van start net zoals de eerste, met een sterk spelende thuisploeg die trachtte zijn wil op te leggen. Virton dreigde vooral via stilstaande fases of voorzetten, maar de Lierse defensie en doelman toonden zich onvermurwbaar. Meer zelfs, na een uur spelen ging Lierse gewoon zelf op zoek naar opnieuw een voorsprong. Toen Boulaouali in de zestien knap werd aangespeeld door Vermeiren, werd hij getackeld door een thuisverdediger die de bal volledig mistte. Een penalty leek het logische gevolg maar de ref zag het anders. Een minuut later maakte Lierse eigenhandig het verschil, goed aangesneden vrije trap van Molenbergs, Bastiaens kopte de 1-2 hard binnen. Het sein voor de thuisploeg om toch op zoek te gaan naar een punt. Dat leek er ook te komen toen ze in de slotminuut een penalty kregen. Faddhloun achter de bal, maar die trapte naast. Da Silva miste in de blessuretijd nog een kopkans, maar dat werd een voetnoot in een uiterst knappe prestatie van Geel-zwart, waarbij Lierse ook een uitstekende zaak doet in het klassement en naar de derde plaats wipt.

VIRTON: Moris, Francois, Nadeau, Devresse, Lesquoy, Lecomte, Fadhloun, Serwy (80’ Babit), Lazaar (58’ Lauriente), Grain (67’ Prudhomme), Joachim.

LIERSE: Geens, Schops, Bastiaens, Wils, Nelissen, Janssen (67’ Sols), Buyens, Boulaouali (88’ Van der Veken), Molenberghs (74’ Da Silva), Kuijlaars, Vermeiren.

DOELPUNTEN: 22’ Boulaouali 0-1, 45+6’ Grain 1-1, 66’ Bastiaens 1-2.
GELE KAARTEN: 39’ Vermeiren, 57’ Lesquoy, 65’ Boulaouali, 69’ Fadhloun, 71’ Serwy, 79’ Kuijlaars, 89’ Geens.
SCHEIDSRECHTER: Liegeois.
TOESCHOUWERS: 1.924.