RACISME: NEE

Lierse zegt nee tegen racisme

17.01.2019

Na de incidenten tijdens de wedstrijd Chatelet-Farciennes – Lierse, lanceerde onze club een websitebericht (herlees HIER) waarin de oerwoudgeluiden van tijdens die wedstrijd werden veroordeeld. Ook werd er beloofd om de communicatie aan te gaan met het betrokken deel van de fans, want ondertussen gebeurd is.

BOETE
Een paar weken na deze wedstrijd legde de KBVB ons een aanzienlijke boete op. Na overleg met de bond zijn wij overeengekomen dat deze boete voorwaardelijk werd gemaakt, omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze geluiden een zeldzame misstap waren, ingegeven door de omstandigheden. Maar voorwaardelijk betekent ook dat wij erop rekenen dat deze fans nu hun les geleerd hebben en ons vertrouwen in dat dit niet meer zal voorvallen, niet zullen beschamen.

NEE TEGEN RACISME
Wij willen echter wel bij monde van dit bericht nog eens ons standpunt hieromtrent benadrukken. Bestuur, spelers, medewerkers en vrijwilligers van Lierse zeggen NEE tegen racisme en zeggen NEE tegen discriminatie. 

SUPPORTER PRO LIERSE
Wij roepen hiermee duidelijk op tot respect voor ieder langs en tussen de lijnen. Supporter PRO Lierse, PRO onze spelers, maar zeker niet ANTI bepaalde mensen of groepen. De mooie voetbalsport dient om te verbinden, zowel op het veld als in de tribunes. 
We vragen dan ook om iedere vorm van racistische, kwetsende en beledigende spreekkoren af te zweren. Lierse heeft een trouwe en talrijke achterban, laat ons dan ook samen tonen dat we sfeer kunnen maken op de juiste manier. We hebben allemaal samen een hart voor onze club, waar normen en waarden meer dan een plaats hebben.
Zaterdagavond voorafgaand aan de wedstrijd delen we ook flyers uit met deze ‘nee tegen racisme’-boodschap.

NEE TEGEN RACISME