Deinze

Lierse zet na rust scheve situatie recht tegen Deinze

21.10.2018

In de topper op het Lisp tussen Lierse en Deinze claimden beide ploegen één helft en dus was de 2-2 eindscore logisch te noemen.

Trainer René Trost voerde slechts één wissel door in de ploeg die vorige week Dessel Sport klopte, Meeus kwam op de flank in de plaats van Nick Kuylaars.

In een matige eerste helft kwam de thuisploeg nooit echt aan voetballen toe. Erger was dat de bezoekers zich wel voetballend toonden en hoe. Van Walle scoorde met twee beauty’s, eentje in elke winkelhaak. De thuisploeg kon tussen de bezoekende goals door enkel dreigen met een volley van Da Silva, die nipt over de dwarsligger ging.

Lierse kwartiertje

Zoals al eerder dit seizoen, zagen we een sterk Lierse bij het begin van de tweede helft. Trainer Trost had ingegrepen bij de koffie en bracht Sols voor Meeus. Geel-zwart wijzigde van systeem, speelde achteraan man op man waardoor de backs hoger konden spelen. Dat leverde al snel succes op, in de 49’ kopte Janssen na doorkoppen van Bastiaens via de onderkant van de deklat de 1-2 op het bord. Kort na het uur hield Buyens de bal goed binnen en volgde ook een voorzet. De bal geraakte niet weg en kwam terecht bij Boulaouali, die de 2-2 binnen trapte onder Vandenberghe. Na een sterk kwartier vol geestdrift en wilskracht, veegde Lierse de 0-2 achterstand weg.

Dubbeltje op zijn kant

De thuisploeg wilde erop en erover, kort na de 2 treffers knalde Da Silva een voorzet van Buyens in volley over. Maar de winning-goal kon ook aan de andere kant vallen. Geens had een knappe redding in huis op een plaatsbal van de ingevallen Lallemand. Daarna was het weer de beurt aan Lierse, Vermeiren en Janssen kregen nog doelkansen, de pogingen gingen naast. Ook de bezoekers dreigden nog een laatste keer, Challouk zette goed door maar schoof de bal naast Geens die goed zijn hoek verkleinde.

Billijk gelijkspel dus op het Lisp, volgende week mag Lierse op bezoek bij Eendracht Aast.

LIERSE: Geens, D’Onofrio (79’ Schops), Bastiaens, Wils, Nelissen, Janssen, Buyens, Boulaouali (85’ Molenberghs), Da Silva, Meeus (46’ Sols), Vemeiren.

DEINZE: Vandeberghe, Goossens, De Greef, Boone, Libbrecht, Brulmans, De Schutter, Tarfi (63’ Lallemand), Challouk, Van Walle (80’ De Smul), Mertens (69’ Mezine).

DOELPUNTEN: 6’ Van Walle 0-1, 22’ Van Walle 0-2, 49’ Janssen 1-2, 62’ Boulaouali 2-2.

GELE KAARTEN: 15’ Tarfi, 24’ Meeus, 70’ Buyens

TOESCHOUWERS: 3.200