Stadion

Masterplan stadion gestart: Omgevingsvergunning nieuwe bezoekerstribune ingediend

13.06.2022

De eerste stap voor de bouw van een nieuwe bezoekerstribune in het Herman Vanderpoortenstadion is gezet.  De omgevingsvergunning voor de tribune werd ingediend bij de dienst Omgeving van de stad Lier. De eigenaar van het stadion van Lierse, Infralier, staat te popelen om aan dit project te beginnen. Luc Van Thillo, voorzitter van Lierse maar eveneens aandeelhouder van Infralier: “Na de recente veiligheidsproblemen hebben we beslist om voorrang te geven aan de werkzaamheden rond het bezoekersvak. Dit gebeurde in samenspraak met de stad Lier. Na het indienen van de omgevingsvergunnig hopen we snel te kunnen beginnen aan de bouw van de tribune.” De nieuwe bezoekerstribune vormt ook een eerste onderdeel van de omvorming van het Lisp naar een modern en multifunctioneel stadion.





Na de incidenten tijdens de wedstrijd Lierse – Waasland-Beveren eerder dit jaar, maakte Lierse samen met de veiligheidsdiensten en de stad Lier een grondige analyse van het spijtige voorval. Naast de individuele aanpak van de onruststokers, werd er ook gekeken naar de mogelijkheden tot verbetering van de bestaande infrastructuur. Luc Van Thillo: “Het huidige bezoekersvak was niet zo ideaal geplaatst. We gaan nu niet alleen de locatie aanpassen naar achter doel, maar dus ook een volledig nieuwe bezoekerstribune zetten. Deze bouw kadert in een groter stadionproject, Lisp+, maar we hebben nu beslist om de werkzaamheden rond het bezoekersvak als eerste fase uit te voeren. Dit in een opperbeste samenwerking met de burgemeester en veiligheidsdiensten, die we ook willen danken voor hun medewerking hieraan.”



Burgemeester Rik Verwaest van de stad Lier reageert tevreden: “Na een aantal overlegmomenten met alle partijen, was er snel een consensus dat de ontvangst van de bezoekende supporters moest verbeterd worden. Ook voor de veiligheidsdiensten was dit primordiaal. Met deze nieuwe bezoekerstribune zorgt de club Lierse voor een upgrade van comfort én veiligheid voor de bezoekende supporters. Dat kan ik als burgervader alleen maar toejuichen.



Met de bouw van de nieuwe bezoekerstribune kan begonnen worden op korte termijn. Luc Van Thillo: “Eens de omgevingsvergunning toegekend wordt, kan het snel gaan. We zijn in ieder geval klaar om snel te schakelen zodat de tribune er snel kan komen. De tribune zal bestaan uit 659 gewone zitplaatsen, 100 staanplaatsen, 15 rolstoelplaatsen en 15 plaatsen voor de begeleiders.”

De bouw van deze bezoekerstribune is een eerste stap in de vernieuwing en optimalisatie van de site en het stadion voor de voetbalclub Lierse én voor de stad Lier. Luc Van Thillo: “De doelstelling van Infralier is om met het project Lisp+ een modern multifunctioneel stadion te creëren waardoor zowel voetbalclub Lierse als de volledige buurt Lisp gestimuleerd en ontwikkeld wordt. We willen van het Lisp een inclusieve site maken, met commerciële activiteiten, voetbal op een professioneel niveau en zorg- en buurtfuncties die de wijk betrekken bij dit project.”



 

Meer info over Lisp+

Lisp+ zal op deze manier een levendige buurt creëren, met alle diensten en producten binnen handbereik, met werk in eigen buurt, met een opwaardering voor het bestaande vastgoed in de wijk, met een vernieuwend en inclusief model van wonen voor iedereen en vrijetijdsbesteding in de buurt.

En met voetbal op een nationaal niveau in een vernieuwd stadion dat aan alle normen voldoet en de ambitie heeft ook nationale jeugdelftallen, de nationale vrouwenploeg of wedstrijden van vroegere coryfeeën te ontvangen.

Ons multifunctioneel project is trouwens de enige mogelijkheid om het voetbal binnen de stad te houden, en zo de langjarige traditie van voetbal op het Lisp verder te zetten. Voetbal is en blijft voor Lier immers belangrijk op vele vlakken.