Ploeg wit

Moedig Lierse verliest topper bij RWDM

30.10.2022

Lierse startte met dezelfde 11 die Lommel klopten. En ook de bankzitters waren dezelfde; De Bie en Naessens waren out met blessures.



De eerste aanval van RWDM was meteen ook goed voor de openingsgoal. Challouk trapte in de 2' van aan de rand van de zestien met een afzwaaier de thuisploeg op 1-0. Lierse prikte wel meteen twee keer tegen: Defourny haalde een kopbal van Tabekou vanonder de lat, en een omhaal van Pupe zeilde over. In de 21' echter een tweede koude douche voor Lierse, Biron schilderde een vrije trap over de muur en in doel, 2-0, meteen ook de ruststand.

Lierse begon met goede moed aan de tweede helft, maar tot echte kansen kwamen de Pallieters niet. Kort na het uur volgende dan de doodsteek, El Ouahdi scoorde aan de tweede paal de 3-0. RWDM consolideerde, en Lierse kwam enkel nog tot een handvol kleine kansjes. 

Door deze nederlaag springt RWDM over Lierse naar de eerste plaats in het klassement, die het moet delen met Beveren, dat eveneens won.



Volgend weekend op het Lisp mag Lierse aan de bak tegen Jong Genk.

RWDM: Defourny, Heris, O’Brien, Le Joncour Vorogovskiy, Oyama, De Sart, Challouk, El Ouahdi (80’ Botella), Biron (87’ Rikelmi), Plange (63’ Smeets).

LIERSE K.: Delanghe, De Schrijver (79’ Libert), Raemaekers, Pupe, Laes, Van Acker, De Schryver (79’ Brebels), Schouterden (79’ Tarfi), Tabekou, Vekemans (62’ Walbrecq), Rocha.

DOELPUNTEN: 2’ Challouk 1-0, 21’ Biron 2-0, 62’ El Ouahdi 3-0.

GELE KAARTEN: 19’ Laes.

SCHEIDSRECHTER: Diskeuve.

TOESCHOUWERS: 4.000.