H

Nederlaag in Genk

14.08.2022

Lierse ging deze namiddag ten onder op bezoek bij Jong Genk, in een zonovergoten Cegeka Arena werd het 4-1 na doelpunten van Godts, Diawara en Geusens. Voor de Lierenaars maakte Rocha de enige treffer. Lierse startte nochtans luid aangemoedigd door een stevig uitvak, gretig aan de wedstrijd. Van Acker trapte na 7 minuten de bal binnen, al werd deze terecht afgefloten voor buitenspel. Op het halfuur haakte Delanghe de Genkse speler Rommens, scheidsrechter Allaerts wees resoluut naar de stip. 1-0 was het verdict. Op slag van rust dan toch Lierse: Rocha kopte een vrije trap van De Schryver in doel. Nog voor het uur stonden de Pallieters opnieuw in het krijt. Godts trapte de bal fraai voorbij de Lierse goalie. Een goal van Pupe werd dubieus afgekeurd en Diawara zette met twee treffer de eindstand op het bord. Volgende zondag wacht de eerste thuiswedstrijd tegen Club NXT.