Dender

Ogunjimi scoort bij debuut op Dender

14.01.2019

In de eerste competitiewedstrijd van 2019 boekte Lierse een 1-1 gelijkspel op het veld van Dender. Geek-zwart keek al na 1 minuut spelen tegen een 1-0 achterstand aan, maar een doelpunt van de debuterende Ogunjimi zorgde voor een 1-1 gelijkspel.

De technische staf had voor de eerste opdracht van 2019 doelman Rausin, Smolders en Ogunjimi drie nieuwkomers in de basiself gedropt. Buyens en Janssen niet 100% fit geraakt en starten op de bank. D’Onofrio meldde zich zaterdagochtend ziek.

Dender had in zijn laatste acht wedstrijden voor de winterstop niet meer verloren en wilde verder gaan op zijn elan. Lierse startte na een productieve winterstop met volle moed en ambitie aan het 2019-verhaal.  Na één minuut spelen echter schoot Geel-zwart zichzelf in de voet. Een breedtepass van Vermeiren werd onderschept en Njo-Lea bedankte met de 1-0. Het duurde even eerder de bezoekers konden recupereren van die vroege uppercut. Tot in de 23e minuut, mooie combinatie bij Lierse met Maes die Da Silva wegstuurde op de flank, goed voorzet en Ogunjili devieerde aan de eerste paal de bal in doel, 1-1.

Lierse zat beter in het spel en kreeg nog een kansje via Vemeiren, die te weinig kracht kon zetten achter zijn poging. Aan de overzijde had de eveneens debuterede Rausin een knappe redding in huis op een kopbal.

Op een zwaar te bespelen veld geraakte Lierse de tweede helft niet aan voetballen toe. Dender kreeg een beste kans via Arenate, die Rausin tot een voetveeg dwong. De ingevallen Buyens had nog de beste kans in de tweede helft voor Lierse, zijn kopbal na een corner werd gered. Arenate bleef de gevaarlijkste man bij de thuisloeg, een kwartier voor affluiten knalde hij op de paal.  In het slotkwartier leken beide teams hun beste pijlen verschoten te hebben, geen doelkansen meer en de wedstrijd eindigde op en 1-1 gelijkspel.

DENDER: Gies, Hias, Buysens, Vervoort, Nys, De Bodt, Van Tricht, Cocchière (92’ Odimboleko), M’Barki, Arenate (86’ Ngongo), Njo-Lea.

LIERSE: Rausin, Van der Veken, Wils, Smolders (60’ Buyens), Maes (65’ Janssen), Nelissen, Sols, Da Silva (91’ Maus), Boulaouali, Vermeiren, Ogunjimi.

DOELPUNTEN: 1’ Njo-Lea 1-0, 23’ Ogunjimi 1-1.

GELE KAARTEN: 25’ Sols, 49’ Da Silva, 64’ Van Tricht, 87’ M’Barki.

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper.