l

Open brief Luc Van Thillo

05.04.2022

Allen,

Zelden plaats ik iets op sociale media, maar nu ga ik het toch doen.
Wat vrijdag gebeurde op het Lisp, kan ik nog altijd niet plaatsen. 

Terwijl ik in mijn huis Oekraïense mensen opvang die gevlucht zijn voor een echte oorlog, zijn er hier bij ons criminelen die het normaal vinden dat ze tijdens een normale voetbalwedstrijd ook wapens kunnen gebruiken. Groter kan het contrast niet zijn.

Onbegrijpelijk, triest, beschamend,.. Ik vind er de juiste woorden zelfs niet voor.

Bij deze wil ik nogmaals onze verontschuldigingen aanbieden aan de schitterende supporters van Beveren, en wil ik ook aan iedereen die hinder ondervindt veel beterschap toewensen, na het gedrag van enkele criminelen die de naam supporter onwaardig zijn.  

Ik ben 4 jaar geleden gestart met Lierse terug op te bouwen, als een goede huisvader, door onder meer voorzichtig om te gaan met budget, het geven van een Belgisch karakter, familieclub met veel aandacht voor jeugd, en proberen veel sfeer te hebben in het stadion etc… 

En dan vrijdag ineens, BOEM !!!

Geloof me, het heeft me diep geraakt.

Vragen die in me opkomen, 

Hoe kunnen we voorkomen dat dit niet meer gebeurt?  
Waarom nodigen sommigen Nederlandse mensen met een stadionverbod uit?  
Waar moeten we nu heen met de club?  
Wat doen we eigenlijk fout in de ogen van die gasten?  Enz…

Dit is geen sfeer maken, dit zijn zelfs geen loutere hooliganstreken… neen, dit is crimineel en dom. Naar kinderen en ouders zo’n bom gooien heeft niks te maken met voetbal, voetbalsfeer of hooliganisme. Laf is het!

De spijtige conclusie is dan dat die enkelen een enorme schade aanrichten.  Eerst en vooral, spijtig genoeg, aan de onschuldige Beveren supporters. Maar evengoed ook aan de reputatie van hun eigen club.
Het geld dat we dit jaar al aan boetes hebben moeten betalen, en nu weer aan alle maatregelen die zullen moeten genomen worden, begint aanzienlijke vormen aan te nemen, en gaat dus ten koste van ons eigen sportief budget.

Hopelijk staan de zogezegde stoere jongens nu ook op,  bieden ze hun verontschuldigingen aan de Beveren supporters aan en vergoeden ze alle slachtoffers.

Dat zou de enige juiste en gepaste reactie nu zijn.