DE Roover

Sepp De Roover is onze nieuwe beloftencoach

20.01.2022

Onze club bereikte deze voormiddag een akkoord met Sepp De Roover om de functie van beloftencoach op zich te nemen vanaf volgend seizoen.

De in Geel geboren De Roover is een voormalig voetballer en international met meer dan 200 wedstrijden op het hoogste niveau. In het seizoen 2020-2021 werd onze nieuwe beloftencoach aangesteld als hoofdcoach van de ambitieuze eerste provincialer KFC Wezel. Nu krijgt hij de taak om onze beloften voor te bereiden op de volgende stap, en zal hij hiervoor nauw samenwerken met de coaches van de A-kern. De komst van De Roover vormt voor onze club een belangrijke nieuwe fase in de verdere uitbouw van onze jeugdwerking.

De voormalige rechtsachter gaf ons al een eerste reactie: “Het project dat Lierse voor ogen heeft, is er eentje op langere termijn. Ik geloof oprecht dat het opleiden van eigen jeugdspelers gaat renderen. Toen ik mijn carrière startte bij Verbroedering Geel, sprak iedereen vol lof over de Lierse jeugdwerking. Deze tijden gaan ongetwijfeld terugkomen, al zal dit een proces met vallen en opstaan zijn. Ik zag onlangs de U18 spelen tegen Racing Genk, en ik was erg onder de indruk. Laat het duidelijk zijn: bij de Lierse jeugd loopt er nu al aardig wat talent. Ik sta te popelen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan”

Ook Jeugdcoordinator Dirk Gyselinckx is zeer verheugd met deze overeenkomst: “Sepp De Roover is iemand die ik zeer hoog inschat als coach en als persoon. Ik zie in hem de ideale bruggenbouwer tussen de beloften en de A-kern. De stap naar het profvoetbal is voor een jeugdspeler enorm groot, ik ben ervan overtuigd dat Sepp met zijn ervaring in het profvoetbal deze overgang kan vergemakkelijken. Lierse blijft investeren in de eigen jeugdopleiding, dit is de koers die we moeten blijven bewandelen!”

 

 

Welkom bij onze geel-zwarte familie, Sepp!