jdjd

Start bouw bezoekerstribune!

30.01.2024

Lier, 30 januari 2024 - Lierse start vandaag met de tweede fase van de vernieuwing van het ‘t Lisp. In een eerste fase werd vorig jaar al de Zuidtribune intern gerenoveerd. Daarnaast werd ook de stadionverlichting vernieuwd en de parking vooraan aangepakt. Op de plaats waar de nieuwe bezoekerstribune zal komen, achter doel, staat nu het oude businessgebouw, waarvan de sloop vandaag wordt opgestart.

Voorzitter Luc Van Thillo: “De bouw van deze tribune is een belangrijke stap in de modernisering en vernieuwing van ons stadion. We verkregen de bouwvergunning voor deze bezoekerstribune, waardoor we nu met de werken kunnen starten.  We voorzien +/- 600 zitplaatsen, +/- 100 staanplaatsen, en 15 rolstoelplaatsen + plaats voor begeleiders.

De afbraak van het oude businessgebouw zal ongeveer 10 werkdagen duren. Na de afbraak zullen de prefab betonelementen voor de tribune worden geproduceerd. De funderingswerken zullen starten in maart 2024. De plaatsing van de tribune zelf zal na afloop van het huidige seizoen gebeuren, in de zomer van 2024.
De keuze om de bezoekers terug te verhuizen naar achter het doel, is er mede gekomen op vraag van de ordediensten.

Infralier, de vennootschap die eigenaar is van het stadion, en momenteel ook in handen van onze  voorzitter Van Thillo, zorgt voor de bouw en financiering van de tribune. De plannen voor de nieuwe tribune werden getekend door Binst Architects en gecoördineerd door Tom Peeters van het bedrijf Bouwgoed.  De werken zelf worden uitgevoerd door verschillende bedrijven. Ergon uit Lier (deel van CHR groep) zorgt voor de prefab betonelementen, de praktische leiding zit bij d-CONCRETE! (ook deel van CHR).

Een overzicht van de planning:

  • Start afbraak oud businessgebouw: maandag 29 januari 2024
  • Productie prefab betonelementen: eind februari 2024
  • Regenwaterreservoirs en rioleringswerken: eind februari, begin maart 2024
  • Funderingswerken: aansluitend op rioleringswerken, vanaf maart 2024
  • Plaatsing tribune: meteen na afloop seizoen 2023-2024
  • Geplande oplevering nieuwe tribune: voor de start van het seizoen 2024-2025

De tribune zal in beton worden uitgevoerd, het dak zal later in staalplaat worden aangebracht. De betonnen wand achter het doel wordt eveneens mee afgebroken, omdat de tribune later na dit seizoen +/- twee meter naar voor komt, en dit wegens een brandweg die achter de tribune door moet lopen. Het is de bedoeling dat de commandopost in de hoek blijft staan en wordt gerenoveerd, zodat vanaf volgend seizoen de blauwe tijdelijke container, die nu in de O-vakken staat, terug kan verdwijnen en de politie en ordediensten terug naar hun oude stek kunnen.