Sp

Urbain Spaenhoven Technisch Coördinator, Rocky Peeters blijft T1

17.09.2019

Het bestuur van Lierse heeft een beslissing genomen in het trainersdossier.

De club is ervan overtuigd dat niet één persoon verantwoordelijk is voor een sportieve situatie. Ook wij als bestuur hebben beslissingen genomen over spelers, transfers, staffleden, enz. Als club gaan wij dan ook niet één persoon slachtofferen omwille van de recente tegenvallende resultaten.

De eerste drie competitiewedstrijden was het niet allemaal kommer en kwel. Onze ploeg bracht geregeld goed voetbal op de mat, elke competitiewedstrijd werden er voldoende doelkansen bij mekaar gespeeld. Het geluk stond echter niet aan onze zijde, we hebben daardoor misschien niet altijd gekregen wat we verdienden.
Het is nu uiteraard kwestie van dat geluk af te dwingen.  We ervaren als bestuur dat de technische staff daarin enige ondersteuning kan gebruiken.

Bij onze jeugdwerking is er tussen de trainers en het hoofdbestuur een technisch coördinator aanwezig, Dirk Gyselinckx, die alles sportief en technisch stuurt.
Dit gaan we ook toepassen voor ons eerste elftal. Door Urbain Spaenhoven aan te trekken, die deze rol op zich zal nemen, willen we de werking van de club verder professionaliseren. We hebben voor Spaenhoven gekozen na rijp beraad. Urbain heeft door externe omstandigheden afscheid moeten nemen van onze club, maar had tot dan een zeer mooi parcours gereden.

De huidige sportieve staff zal volledig aan boord blijven. Spaenhoven neemt hierin de dagdagelijkse leiding, over de werking van de A-kern tot de doorstroming van de beloften (in overleg met Dirk Gyselinckx). Als technisch coördinator zal Urbain dus de eindverantwoordelijke zijn voor het sportieve beleid.

We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste weg is die we moeten volgen. Vanaf deze ochtend vliegen onze technische staff en onze coördinator er alvast voor de volle 100% in!