Dender

Wedstrijdverslag: Lierse boekt bij Dender vierde zege op rij

09.09.2022

Op bezoek bij rode lantaarn Dender bracht Tom Van Imschoot dezelfde 11 aan de aftrap die vorige zaterdag Deinze klopten. De thuisploeg behaalde slechts 1 punt uit 4 wedstrijden, Lierse stond na 3 overwinningen op rij fier op kop van de Challenger Pro League. Bij het laatste Liers bezoek aan het Van Roy stadion, in 2019, werd het een 2-2 gelijkspel.

In een gelijkopgaand openingskwartier was de eerste doelpoging er eentje van de thuisploeg, Myny kon Delanghe niet verontrusten. Aan de overzijde bracht Van Acker een afvallende bal voor, die met het hoofd in doel werd verlengd door Gillekens. De centrale verdediger stond echter buitenspel en dus geen vroege voorsprong voor Lierse. De bezoekers bleven aandringen, een harde volley van Van Aker werd gestopt door Gies. Meteen daarna speelde Tarfi Walbrecq aan, goed naar binnen gekapt, het schot strandde op de dwarsligger. Kort na het halfuur een schot vanop afstand van Laes, Gies had er moeite mee. Meteen daarna dan toch de verdiende voorsprong, vrije trap Brebels, aan de tweede paal Van Acker die de bal terug voor doel bracht, en Pupe die de 0-1 in doel kopte. Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg uit het niets op gelijke hoogte, Cools scoorde aan de tweede paal met een gelukje de 1-1. Lierse zou echter met een verdiende voorsprong gaan rusten. In blessuretijd nog een voorzet van Tabekou, Rocha die naast kopte, maar Walbrecq hield de bal binnen, legde terug op de goed gevolgde Van Acker die de 1-2 in doel gleed.

De tweede helft was 8 minuten kansenloos tot een snelle omschakeling van Dender, Cukur knalde vanop afstand knap de 2-2 in doel. De partij ging vanaf dan goed op en weer, zonder echter noemenswaardige kansen. Tot 20’ voor affluiten de ingevallen De Schryver een voorzet van Van Acker goed terugkopte tot bij Rocha, die met een volley pardoes op de borst van Gies trapte. De thuisploeg van zijn kant voetbalde aardig mee, maar kon de Lierse defensie niet echt verontrusten. In de 82’ vrije trap De Schryver, Pupe wederom met een kopbal die werd gedevieerd op het hoofd van Tabekou en Gies was verrast. 2-3 en Lierse op weg naar de zege. In blessuretijd werd het nog even warm voor het Lierse doel, maar echt in de problemen kwamen de Pallieters niet meer.

Zo werd het een vierde overwinning op rij en blijft Lierse mooi staan pronken op de eerste plaats van de Challenger Pro League.

DENDER: Gies, Smet, Cools, Borry, Myny (68’ M’Barki), Van Oudenhove, Rödes, Hens, Rajsel (68’ Marzo), Lallemand (81’ Rowell), Cukur (73’ Ateri).

LIERSE: Delanghe, De Schrijver, Gillekens, Pupe, Laes (82’ Raemaekers), Brebels, Van Acker, Walbrecq (68’ De Schryver), Tarfi (78’ Schouterden), Tabekou, Rocha.

DOELPUNTEN: 36’ Pupe 0-1, 41’ Cools 1-1, 45’ Van Acker 1-2, 52’ Cukur 2-2, 78’ Tabekou 2-3.

GELE KAARTEN: 51’ Hens, 54’ Pupe, 80’ De Schryver, 88’ Van Oudenhove.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Debeuckelaere.