Rookvrij

Welkom in een rookvrij stadion

19.11.2021

 

Sinds dit seizoen zijn alle tribunes in de Pro League stadions rookvrij. Daar wordt deze maand extra aandacht aan besteed:

  • Tijdens de novemberwedstrijden verschijnt in elk stadion op de LED-boarding de boodschap: ‘Welkom in een rookvrij stadion!’

 

  • Bij de ingang van elk stadion worden toeschouwers begroet met een signalisatiebord: ‘In dit stadion supporter ik rookvrij’.

 

  • Komend weekend, tijdens de speeldagen 15 (Jupiler Pro League) en 12 (1B Pro League) zullen de clubs en de Pro League de boodschap van een rookvrije voetbalbeleving via hun socials onderstrepen.
     

Generatie Rookvrij

Elke fan heeft het recht om een wedstrijd bij te wonen in een veilige en rookvrije omgeving. Met het beleid voor rookvrije stadions schrijft de Pro League zich in de “Generatie Rookvrij”- campagne, die er naar streeft dat elk kind kan opgroeien in een rookvrije omgeving.

Samen rookvrij. Samen voor een rookvrij stadion.
 

Een partnerschap met de Stichting tegen Kanker

Om haar stadions rookvrij te maken, werken de Pro League clubs samen met Stichting tegen Kanker. Zij heeft de ervaring om het proces naar een rookvrije stadions te begeleiden, ondermeer via het opleiden en sensibiliseren van stewards.