LIERWD

Een wervelend Lierse klopt RWDM met 4-1

12.09.2021

Lierse haalde het oververdiend met 4-1 van RWDM na een vooral tijdens de eerste helft zinderende wedstrijd. Met 7 op 12 rukken onze Leeuwen bovendien op naar een voorlopige tweede plaats.

De openingsgoal viel al snel, na een vlotte combinatie Van Acker-Yagan, glipte Limbombe in de ruimte en bediende Abdallah aan de tweede paal, 1-0. De twee zelfde actoren sloegen binnen de 5 minuten opnieuw toe, Abdallah stuurde Limbombe in het straatje, die Dufourny enig mooi klopte met een stiftje, 2-0. Kort voor de rust een gemeten voorzet van Hendrickx naar de tweede paal, waar Laes de bal hoog in doel knalde. 3-0 bij de koffie, en RWDM, dat in deze competitie nog maar 1 tegengoal slikte, kreeg er 3 geel-zwarte rond de oren op slechts 18 minuten.

RWDM startte beter in de tweede helft, maar Lierse hield alles goed gesloten. En aan de overzijde werd de wedstrijd in een definitieve plooi gelegd: Schuermans kopte zijn vierde competitietreffer tegen de touwen na een corner van Maes. Rommens scoorde nog de eerredder, maar daar bleef het dan ook bij. Volgend weekend mag Lierse op bezoek bij Lommel.

LIERSE K.: De Smet, Hendrickx, Gillekens, Schuermans, Laes (72’ Poelmans), Bitsindou, Van Acker, Stallone Limbombe, Maes (85’ Swinnen), Yagan (80’ De Schryver), Abdallah (85’ Naessens).

RWDM: Defourny, Libert, Ruyssen, Le Joncour, Mpati (46’ Van Den Bogaert), Rommens, Lavie (46’ Terki), Claes, Mata (57’ Goncalves Pereira), Ephestion, Togui (46’ Langis).

GOALS: 21’ Abdallah 1-0, 25’ Stallone Limbombe 2-0, 39’ Laes 3-0, 54’ Schuermans 4-0, 65’ Rommens 4-1.

GELE KAARTEN: 28’ Maes, 90’ Naessens.