supp

Historische stap: Lierse K vraagt naamswijziging naar Koninklijke Lierse Sportkring 

11.04.2024

Lierse K heeft een officiële aanvraag ingediend bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) om de naam van onze club te wijzigen naar Koninklijke Lierse Sportkring. Deze naamswijziging, gedragen door een brede waaier van stakeholders, wil de rijke historie van de club te herstellen en de identiteit van het Lierse voetbal verder versterken. 

De kracht van traditie en identiteit 

De naam Koninklijke Lierse Sportkring is onlosmakelijk verbonden met de glorierijke geschiedenis van de club. Onder die naam beleefde Lierse SK memorabele momenten, met vier landstitels, twee Bekers van België en twee Super cups. De naamswijziging is dan ook meer dan een cosmetische aanpassing; het is een symbolische daad die de waarden, identiteit en tradities van het voetbal op Lierse in ere herstelt. 

De aanvraag is gebaseerd op artikels van het bondsreglement, die naamswijzigingen toestaan onder bepaalde voorwaarden. Lierse K voldoet aan alle voorwaarden, waaronder het behoud van de identiteit van de club en het respect voor de tradities van het Lierse voetbal. 

Een breed gedragen initiatief 

De naamswijziging geniet een ongeziene, unanieme steun van diverse sleutelfiguren binnen en buiten de club. Deze  aanvraag tot naamswijziging werd mee ondertekend door de clubleiding, medewerkers, het supportersverbond, sfeercollectief Pallieter 30, burgemeester en 2 schepenen van de stad Lier, sympathisanten, commerciële sponsors, cel veiligheid Lierse, horeca personeel Lierse, spelers Lierse K, ex-spelers K. Lierse SK, en jeugdspelers van Lierse K.  

 

Supporters, sluit u aan! 

Lierse K roept alle supporters op om mee te bouwen aan de toekomst van de club en de naamswijziging mee op deze manier te ondersteunen. Teken de online petitie op https://www.petities.com/koninklijke_lierse_sportkring#form en toon uw onvoorwaardelijke trouw aan de traditie en identiteit van het Lierse voetbal.

Deze petitie zullen we dan ook nasturen aan de KBVB. 

Deadline

Lierse K streeft ernaar om de naamswijziging aanvaard te krijgen voor 1 juli 2024. De club is ervan overtuigd dat deze stap een positieve impact zal hebben op de toekomst van de club en de unieke band tussen Lier, Lierse, en de fans, en zo haar voetbaltrots zal versterken.