Jeugdcentrum Kessel

Lierse K bereikt akkoord om jeugdvelden in Kessel aan te kopen

26.02.2019

Het jeugdcentrum te Kessel, waar zoveel Lierse en Kempische talenten hun carrière zijn gestart, is terug in Lierse handen. Het complex was eerder eigendom van het OCMW Lier. Luc Van Thillo, voorzitter van Lierse K., deed een bod op het jeugdcomplex, dat gisterenavond werd goedgekeurd door het OCMW en de gemeenteraad van Lier.

“De terreinen en infrastructuur in Kessel zijn na jaren verwaarlozing dringend toe aan grondige investeringen. Door deze verkoop is onze stad verzekerd dat de terreinen optimaal worden beheerd en bovendien ten goede komen aan de plaatselijke jeugdvoetballers.’ zo vertelde burgemeester Frank Boogaerts vorige week in de kranten. 

Luc van Thillo is een tevreden man: "Nu dat de verkoop is afgerond kunnen we op korte termijn aan de werken beginnen. We gaan de grasvelden opnieuw inzaaien en ook het kunstgrasveld, dat nu in slechte staat verkeert, wordt aangepakt. De gebouwen en andere infrastructuur krijgen eveneens een upgrade zodat onze spelertjes opnieuw het nodige comfort krijgen. Deze aankoop is voor mij ook van een enorme symbolische waarde. Op deze gronden kenden vele Lierse talenten hun ontbolstering, dat moeten we koesteren.”