GrootsteKleine

Lierse K start ambitieus jeugdproject

28.02.2019

Lierse K koopt het jeugdcomplex in Kessel terug van de stad Lier. De verwerving van de eigendom kadert in de ruimere ambitie van de club om weer uit te groeien tot een stabiele en gezonde vaste waarde in het Belgische voetbal.

Voorzitter Luc Van Thillo: “Lierse keert terug naar zijn roots: ijzersterke jeugdopleidingen en een club met een herkenbare identiteit.”

DE CLUB VAN DE REGIO
Van Thillo: “Kijk naar de geschiedenis van onze club en je vindt er één constante: onze grootste successen komen voort uit de eigen jeugd. Van Caje tot Carl Hoefkens, het zijn vooral de jongens uit eigen regio die onze club haar gezicht geven. Eerst in de jeugdreeksen, door er elke andere ploeg de stuipen op het lijf te jagen, en later op het hoogste niveau door mee te doen voor de prijzen. Daar willen we weer naartoe.”

“Ons groeipad start met investeringen in de basis: jeugdinfrastructuur en omkadering. Die moeten tot de beste van het land behoren. Daarom trokken we vorig jaar al Dirk Gyselinckx aan als coördinator, en kopen we nu het jeugdcomplex in Kessel terug. Daar leiden we elite-jeugd straks op tot eerste klasse voetballers.”

KEMPENZONEN ALS GEUZENNAAM
Of het niet naïef is dat Lierse daarmee het vuur aan de schenen wil leggen van de andere Belgische clubs? Volgens Van Thillo niet: “Ik geloof net dat het omgekeerde waar is. Dit is de enige duurzame manier om te overleven als regionale club. We investeren in jongeren van hier, met goede voeten en de juiste mentaliteit. Die én naar school gaan én topvoetballer willen worden. Die kiezen voor de best mogelijke omkadering en een reëel perspectief op een stek in de eerste ploeg voor ze twintig worden. Zo’n jongeren noemen wij Kempenzonen, en zij passen perfect bij onze club.”
Van Thillo is ook realistisch als het op ambities aankomt: “Ik geloof oprecht dat deze strategie ons weer naar het hoogste niveau kan brengen. Ik kijk bijvoorbeeld naar Bilbao waar een gelijkaardige strategie voor bijzonder mooie resultaten zorgt. Maar ik weet ook dat we daar niet van vandaag op morgen zullen staan. Snelle promotie naar 1B zou een ongelooflijke bonus zijn, maar we gaan er onszelf niet voor verloochenen. Ik ben er ook zeker van dat onze supporters dat zullen begrijpen.”

DE 5 KRACHTLIJNEN VAN HET NIEUWE LIERSE-BELEID

  1. We investeren in het jeugdcomplex in Kessel zodat jongeren er alle omkadering vinden die nodig is om hun talent te doen groeien.
  2. We kopen geen buitenlandse spelers meer aan, maar geven de voorkeur aan jongens uit de regio.
  3. We bouwen een fanion-elftal met een hart en een ziel, opgebouwd uit zelf opgeleide jongeren, jonge Belgische spelers en ervaren rotten uit de regio.
  4. We kiezen voor een technische staf met de kwaliteiten om jongeren te doen groeien en klaar te stomen voor het hoogste niveau.
  5. We houden onze spelers zo lang mogelijk bij de club, tot we ze, vervuld van trots, uit wuiven naar een volgende stap in hun carrière.

     

Persbericht1/2
Persbericht2/2