DeinzeLierse

Lierse slikt 3-0 nederlaag in Deinze

18.02.2019

Na een 13 op 15 in het huidige kalenderjaar slikte Lierse afgelopen zaterdag haar eerste verliespartij.  In de topper bij Deinze moest Lierse het onderspit delven met een 3-0 nederlaag.

Slechts één wijziging in de titulariself die Dessel klopte met 0-4. Een noodgedwongen vervanging, want Buyens was geelgeschorst en zo kwam D’Onofrio in de ploeg. De uit blessure terugkerende Ogunjimi en Kuylaars startten op de bank.

De avond begon nochtans goed in het Burgemeester Van De Wiele Stadion, na 4’ stuurde Sols met een knappe steekbal Bernier weg. De aalvlugge flankspeler omspeelde ook doelman Vandenberghe maar trapte uit een scherpe hoek in het zijnet. Deze eerste kans was evenwel geen voorteken voor het vervolg van de eerste helft, die volledig oranje-zwart zou kleuren. Een (terecht) afgekeurd doelpunt van Mezine en een schot van Lallemand verwittigden de Pallieters eerst nog, maar de Deinzerse trein bolderde onhoudbaar verder. Op het halfuur trok Nelissen ex-Lierse speler Vinck neer in de zestienmeter en de bal ging onverbiddelijk op de stip. Challouk achter de bal maar de panenka mislukte en Rausin had het leer maar voor het oprapen. Het bleek echter maar uitstel, want twee minuten later was het wel raak, op een voorzet vanop links trapte Lallemand aan de eerste paal binnen. Lierse mocht blij zijn met een 1-0 bij de rust, want Lallemand en Challouk misten nog wenkende kansen.

Lierse hoopte op een betere tweede helft, maar in tegenstelling tot enkele eerdere uitwedstrijden, zou dat in Deinze niet lukken. De thuisploeg hield immers zijn vlotte combinatiespel en hoog tempo aan, waardoor de Lierenaren geen voet aan grond kregen.

Na amper zes minuten in die tweede helft was de 2-0 een feit, nadat Toon Janssen een inzenden van Boone na corner ongelukkig in doel verlengde. Deze tweede treffer betekende meteen het signaal voor de bezoekers om Kuijlaars en Ogunjimi in te brengen in een poging het tij te keren. Op een poging van Vermeiren in het zijnet op aangeven van Kuylaars na, bleek dit echter ijdele hoop. Lierse ging wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar liet daardoor veel ruimte achteraan. Lallemand vergat tot twee keer toe de trekker definitief over te halen, maar Tarfi kende minder genade en zette in de slotfase de 3-0 op het bord.

Lierse leed dus een kansloze nederlaag en ziet zo zijn tweede plaats verloren gaan aan Deinze.

DEINZE: Vandenberghe, Vinck, De Greef, Boone, Libbrecht, Le Postellec, Schils, Challouk (85’ Mertens), De Smul, Mezine (62’ Tarfi), Lallemand (79’ Brulmans).

LIERSE: Rausin, D’Onofrio (61’ Ogunjimi, Wils, Smolders, Nelissen, Sols, Janssen, Maus, Boulaouali (61’ Kuijlaars), Bernier, Vermeiren.

DOELPUNTEN: 31’ Lallemand 1-0, 51’ Boone 2-0, 90’ Tarfi 3-0.

GELE KAARTEN: 30’ Nelissen, 40’ Vermeiren.