Lierse

Lierse thuis niet verder dan 0-0 gelijkspel tegen RFC Luik.

17.09.2018

Lierse beet zaterdagavond zijn tanden stuk op een stug RFC Liège. De thuisploeg kreeg kans op kans, maar was ongelukkig in de afwerking, of botste op een sterke bezoekende doelman. Lierse zag Vermeiren nog een penalty missen en twee doelpunten afgekeurd en bleef daardoor steken op een brilscore.

Hoofdtrainer René Trost wisselde slechts één speler in de basiself na de 1-3 zege van vorige week op Geel. Boulaouali heroverde zijn basisplaats ten nadele van Meeus. Tegenstander van dienst was dus RFC Liège, dat met trainer Dante Brogno en sportief directeur Gaëtan Englebert twee bekende namen in de sportieve staff telde.

Lierse Kempenzonen schoot snel uit de startblokken en Yoni Buyens scoorde ei zo na op assist van Vermeiren, ware het niet dat bezoekende doelman Matthys een goede voetreflex in huis had. Rond het kwartier een doelkans voor de bezoekers (de enige uit de eerste helft voor de Luikenaars), maar wel meteen een goeie: een schot van Kabeya belandde op de paal. Geel-zwart was niet onder de indruk en ging gestaag verder op zoek naar het openingsdoelpunt. Een afgeblokt schot van Vermeiren ging maar net over, kort daarna kopte diezelfde Vermeiren na een corner naast de verste paal. Kuylaars ontbond iets na het halfuur zijn duivels: de Nederlander voerde na een snelle uitworp van Geens bijna de perfecte omschakeling uit, maar zijn schot met rechts zoefde over de dwarsligger. Meteen daarna weer Kuylaars met een scherpe voorzet, Boualouali zag de assist op het laatste moment weggetikt worden door een Luikse verdediger. De eerste helft eindigde zoals hij begonnen was, met een goede kans voor Buyens: Matthys ging na een hoekschop onder de bal door, maar Buyens kopte in het zijnet. Rusten zonder doelpunten, bij een 0-0 dus.

Na 6 minuten in de tweede helft gelijkaardige situatie als op het eind van de eerste: scherpe voorzet Kuylaars richting de tweede paal waar Boulaouali kwam inlopen. De nummer 7 van Lierse werd neergeduwd door D’Ostilio en de ref gaf penalty. Logische keuze Simon Vermeiren stond klaar om de elfmeter tegen de touwen te knallen, maar weer was daar die dekselse Matthys. De rebound werd nog in doel verwerkt door Molenberghs, maar ref Claes had een voorgaande fout van de middenvelder gezien. Lierse was allesbehalve aangeslagen, en creëerde kansen bij de vleet, telt u even mee: Vermeiren zag zijn schot opnieuw gepareerd door Matthys – Boualouali mikte van in de zestien niet zo ver over – een schot van Kuylaars werd van onder de deklat getikt door Matthys – Vermeiren probeerde een vrije trap onorthodox met de borst in doel te werken, weer Matthys, in twee tijden deze keer – een voorzet van Kuylaars op de vrijstaande Vermeiren aan de tweede paal werd in extremis weggewerkt – Buyens mikte van kortbij doel over – en tenslotte werd een doelpunt van Meeus nog afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Zeven doelkansen dus, en dat was ook het aantal minuten dat werd overgespeeld. Geel-zwart speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, enkel scoren lukte dus niet. Met deze doelpuntenloze puntendeling blijven de Lierenaars steken op twee gelijke spelen op het Lisp.

LIERSE K: Geens, D’Onofrio (77’ Nelissen), Bastiaens, Wils, Schops, Janssen, Buyens, Boulaouali (68’ Meeus), Molenberghs (75’ Maus), Kuijlaars, Vermeiren.

RFC LUIK: Matthys, Giargiana, Winandts, Van den Ackerveken, D’Ostilio, Massa, Mariën (83’ Bustin), Mouchamps, Bruggeman (68’ Bangoura), Teruel Diaz, Kabeya (77’ Ligot).

GELE KAARTEN: 49’ D’Ostilio, 67’ Giargiana, 78’ Janssen.
SCHEIDSRECHTER: Claes.
TOESCHOUWERS: 3.200.