Geel

Lierse wint derby op het veld van ASV Geel met 1-3!

10.09.2018

Lierse behaalde zaterdag haar eerste overwinning van het seizoen, op bezoek bij ASV Geel. De eerste helft was matig en Lierse keek bij de koffie tegen een 1-0 achterstand aan na een doelpunt van Nakhid. In een sterke tweede helft werd de scheve situatie rechtgetrokken na goals van Molenberghs en Vermeiren (2).

Bij Lierse ontbraken Nelissen en Da Silva wegens blessure, in hun plaats kwamen Schops en Molenberghs. Janssen en Bastiaens kwamen ook nog in de ploeg in vergelijking met de openingswedstrijd tegen Knokke.

Lierse K. kreeg de openingskans, al na twee minuten kopte Buyens na een voorzet van Meeus niet zo ver over. Ook Vermeiren werd ei zo na gevonden, maar hij kon net niet bij de bal. De thuisploeg kon enkel met een afstandsschot dreigen. In het derde kwartier moest thuisgoalie Dautzenberg zich tonen op een knappe vrijschop van Molenberghs, Vermeiren klom net niet hoog genoeg om de reboundvoorzet in doel te knikken. Na 37’ was het de thuisploeg die op voorsprong kwam, Nakhid kopte een voorzet van Van Geet onhoudbaar voorbij Geens. 1-0 en dat was ook meteen de ruststand.

Lierse kwam uit de kleedkamer met gedrevenheid en aanvalsdrift. Janssen knalde al snel op doel, het schot week af en belandde in de armen van de doelman. Kuylaars zette op het uur tot twee keer toe scherp voor, de bal kwam tot bij Molenberghs die de 1-1 tegen de touwen knalde. Lierse ging op haar elan verder, opnieuw Kuylaars met de voorzet maar Meeus kwam een teenlengte te kort. Het was uitstel van executie: na een corner devieerde Vermeiren met de dij de bal in doel, 1-2. In de 82 opnieuw Lierse, de ingevallen Boulaouali schilderde de bal op het hoofd van Vermeiren, die mooi met een boogje Dautzenberg klopte.

Lierse werd dus beloond voor een sterke tweede helft en behaalde zo een eerste driepunter binnen. Komende zaterdag wordt op het Lisp Club Luik ontvangen.

ASV GEEL: Dautzenberg, Verbeek, Matarrese, Vanderheyden, Van Geet, Hoebregs (81’ Thuys), El Ansri, Nakhid, Bernardinho (70’ Merabai), Lumanza (86’ Thijskens), Martin Suarez.

LIERSE: Geens, D’Onofrio, Wils, Bastiaens, Schops, Janssen, Buyens, Meeus (75’ Boulaouali), Molenberghs (83’ Sols), Kuylaars, Vermeiren (91’ Ansoms).

DOELPUNTEN: 37’ Nakhid 1-0, 61’ Molenberghs 1-1, 74’ Vermeiren 1-2, 82’ Vermeiren 1-3.

GELE KAARTEN: 38’ Verbeek, 57’ Bastiaens, 77’ Kuylaars, 80’ Vermeiren.

SCHEIDSRECHTER: Dhont.