Yentl

YENTL VAN GENECHTEN NAAR LIERSE

17.04.2020

Lierse heeft deze namiddag zijn derde transfer gerealiseerd. Met Yentl Van Genechten werd een 19-jarige rechtervleugelverdediger gehaald.

De in Lier geboren Van Genechten komt transfervrij over van KVC Westerlo waar hij onder Bob Peeters mocht debuteren in de Proximus League. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan reeksgenoot Thes Sport en speelde hij er 16 wedstrijden.

Van Genechten tekende voor 1 seizoen + 1 optie.

Yentl Van Genechten: “Ik ben van Heist-op-den-Berg afkomstig en voor mij is Lierse de grootste club uit de regio. Het is voor mij een enorme eer om voor deze club te mogen spelen. Persoonlijk sta ik sta te popelen om voor zoveel supporters te spelen. Ik kijk er naar uit om meters te maken op de flank. Aangestuwd door de supporters op de berg denk ik dat ik een hele marathon ga kunnen lopen (lacht)"

Herwig Van Lommel: “Met Yentl Van Genechten halen we een jonge speler uit de streek met veel potentieel. Yentl bezit voornamelijk over een groot loopvermogen en een uitstekende traptechniek. Met zijn 1,95meter halen we  een speler met gestalte in huis, een profiel waarvan we vorig seizoen te weinig van hadden in onze kern. Ook niet onbelangrijk is dat Van Genechten een echte jonge uit de streek is en het Lierse DNA in de genen heeft”