Visie

Visie

Dag supporters,

Vandaag is een speciale dag voor Lierse. Straks roepen we de pers bijeen op het Lisp om te bevestigen wat u al onder voorbehoud in de krant kon lezen: Lierse koopt de jeugdterreinen in Kessel terug van de stad.
Dat is niet zomaar een voetbalcomplex. Dat zijn de veldjes waar Jan Ceulemans en Carl Hoefkens groot geworden zijn. Waar Romelu Lukaku gevormd is tot een wereldtopper. En waar samen en naast hen duizenden jongeren uitgegroeid zijn tot betere voetballers, onder het oog van honderden gemotiveerde trainers.

We zijn daar uiteraard trots op en ontzettend blij mee.

Maar de aankoop is geen doel op zich. Het is de start van een veel belangrijker project voor de toekomst van onze geliefde club. En precies omdat het zo’n belangrijk project is, vind ik het belangrijk dat u dat als supporter eerst verneemt.

PROJECT KEMPENZONEN
Lierse is altijd de club van het jonge talent geweest. Van de jongens uit de buurt die graag wilden voetballen, opgemerkt en door ons opgeleid werden, en vroeg de kans kregen in het eerste.
Die aanpak maakte ons tot de schrik van de jeugdreeksen, en leverde ons ook de successen van de jaren zestig en negentig.

En dus keren we terug naar die filosofie. Bij Lierse primeren supporters en spelers boven het bestuur. Bij Lierse geloven we dat de enige duurzame manier om te overleven als regionale club te vinden is

in een investering in de jeugd. In jongeren van hier, met goede voeten en de juiste mentaliteit. Die én naar school gaan én topvoetballer willen worden. Die kiezen voor de best mogelijke omkadering en een reëel perspectief op een stek in de eerste ploeg voor ze twintig worden.

Die jongeren noemen wij Kempenzonen. En we zetten er keihard op in.

VIJF KRACHTLIJNEN VAN ONS BELEID
Natuurlijk levert zo’n strategie geen titels op vanaf het eerste jaar. Maar we zijn er zeker van dat promoties en prijzen binnen handbereik liggen als we vasthouden aan onze vijf principes:

  1. We investeren in het jeugdcomplex in Kessel zodat jongeren er alle omkadering vinden die nodig is om hun talent te doen groeien.
  2. We kopen geen buitenlandse spelers meer aan, maar geven de voorkeur aan jongens uit de regio.
  3. We bouwen een fanion-elftal met een hart en een ziel, opgebouwd uit zelf opgeleide jongeren, jonge Belgische spelers en ervaren rotten uit de regio.
  4. We kiezen voor een technische staf met de kwaliteiten om jon- geren te doen groeien en klaar te stomen voor het hoogste niveau.
  5. We houden onze spelers zo lang mogelijk bij de club, tot we ze, vervuld van trots, uit wuiven naar een volgende stap in hun carrière.

Meer details komen in de komende dagen en weken jullie richting uit. En uiteraard zijn we als club bereikbaar om op al jullie vragen te antwoorden.

Ik ben voorzitter geworden van Lierse Kempenzonen uit liefde voor de traditie en de waarden van deze club. Niets zou me trotser maken dan straks successen te mogen vieren dankzij die traditie.

Ik hoop dat jullie ook in die toekomst geloven en jullie geel-zwarte stembanden laten horen in de mooie weken, maanden en jaren die onze club te wachten staan.

Lierse zit voor altijd in ons hart!

Luc Van Thillo